Primarul din Săcelu, obligat să monteze centrală termică la şcoală. ARACIP vine in control!

Primarul din Săcelu, Ion Voica, a primit dispoziție de la firma de gaze să instaleze în termen de 30 de zile o centrală termică la școală sau să monteze electrovalve cu senzori de gaze la sobe. Elevii din Săcelu își pun viața în pericol venind la școală, iar primarul din localitate acuză în toate părțile că i-au fost blocate conturile și că nu are cu ce să mai plătească cheltuielile. Școala generală din localitate va fi verificată în scurt timp și de Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) și asta tocmai în momentul în care condițiile din școală sunt cam periculoase.

Sobele din școala de la Săcelu nu mai prezintă garanție, așa că trebuie luată de urgență  o soluție. În urma unui control efectuat de Petrom Distribuție Gaze s-a constatat că din cauza înlocuirii tâmplăriei din lemn cu cea de termopan din școală trebuie în termen de 30 de zile montați senzori de gaze sau o centrală termică. Însă Primăria Săcelu are conturile blocate, așa că nu se știe cine ar putea suporta costurile unei astfel de investiții. „Inspectoratul Școlar Județean Gorj nu are competențe în acest sens, ci administrațiile publice locale, în patrimoniul cărora sunt și școlile și trebuie să își asume responsabilitatea în această problemă. Asta nu înseamnă că nu ne interesează. Am luat legătura cu conducerea școlii, care ne-a transmis că este o problemă legată de siguranța sobelor care sunt pe gaz. Firma care se ocupă a acordat un termen de grație de 30 de zile astfel încât ieri s-a dat drumul la căldură”, spune Justin Paralescu, inspectorul școlar general. Cei de la Inspectorat își pun în continuare speranțe în autoritățile locale. „Sperăm ca problema să se rezolve în acest timp, adică domnul primar să achite toate datoriile și să monteze acele siguranțe care sunt necesare pentru sobele pe gaz sau să se procure o centrală termică”, mai menționează Justin Paralescu.

Scoala, verificată de ARACIP

În această perioadă Școala Generală Săcelu va fi supusă și unei evaluări din partea comisiei Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar. „Asigurarea acestor condiții reprezintă un element în asigurarea calității. Vom vedea ce se întâmplă în aceste 30 de zile. Nu cred că există primar care să nu fie interesat de soarta copiilor. Pentru a afla care este situația la nivelul județului se va organiza o întâlnire cu inspectorii și vom centraliza datele venite din tot județul”, afirmă Paralescu.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: