Elevii de la „Ecaterina” pleacă în SUA

Echipa de robotică de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu s-a calificat la Campionatul Mondial FIRST USA, care va avea loc peste o lună în Detroit, Statele Unite ale Americii. Este o mare oportunitate pentru aceşti elevi, care speră să poată strânge până atunci banii necesari deplasării.

Elevii Mihai Pîrvuleţ, Ion Duiu, Robert Şandru, Denis Zoican, Andrei Dumitrescu, Vlad Udrescu, Daniela Nicola, Octavian Stamatoiu, Ovidiu Rusu şi Eduard Popescu vor merge în perioada 25-28 aprilie 2018, la Detroit, unde va avea loc faza internaţională a concursului de robotică. Echipa este coordonată de Mihaela Runceanu, Alexandru Budin şi Maria Minodora Mihăiţă.

Echipa „Technogods Robotics Team“ a liceenilor gorjeni va forma o alianţă cu alte trei echipe din România: XEO de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan din Alba Iulia“, „Quantum Robotics“ de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Qube de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ din Bucureşti.

Echipa gorjeană a primit felicitări de la primarul Marcel Romanescu şi promisiunea că va fi sprijinită în continuare. Elevii îşi caută însă sponsori, pentru că ar fi nevoie de circa 20.000 de euro pentru ca toată echipa să poată ajunge în Statele Unite ale Americii. În paralel, elevii trebuie să lucreze şi la îmbunătăţirea robotului.

Vizualizări: 4,990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: