Primarul din Turceni nu s-a atins de miliardele CEO

Primarul din Turceni, Dumitru Gâlceavă, nu s-a atins de miliardele ce au ajuns din greşeală, de la Complexul Energetic Oltenia, în conturile primăriei. Primăria Turceni a primit un „bonus“, şi în loc de opt miliarde cât ar fi trebuit să primească drept taxe şi impozite pe clădiri, CEO a virat 20 de miliarde de lei vechi. Gâlceavă explică de ce a primit atâţia bani. „Potrivit legii, banii trebuie să rămână la noi. Este greşeala lor că nu au declarat puncte de lucru. În prima lună, la Turceni au avut sediul toate sucursalele, dar şi CEO“, a spus primarul.

Cu toate că legea e de partea lui, primarul nu îndrăzneşte să cheltuiască vreun leu de teamă că, în final, autorităţile centrale i-ar putea lua banii. Din acest motiv, va aştepta sfârşitul anului şi dacă banii vor fi tot în cont, atunci îi va folosi pentru construirea unui campus şcolar şi asfaltarea unui drum.

Cât despre mutarea sediului CEO de la Turceni la Târgu Jiu, Gâlceavă spune că municipiul Târgu Jiu nu a câştigat decât impozitele pentru salariile a 200 de persoane şi cel de pe clădiri, dar firmele din oraşul condus de el par să nu fi resimţit încă această schimbare.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: