Primarul din Ţicleni şi-a propus să schimbe faţa oraşului

Autorităţile locale din Ţicleni şi-au propus ca în următorii ani să schimbe complet oraşul din punct de vedere estetic. Deja au început cu amenajarea unui parc în faţa Casei de Cultură. Acolo unde până acum era doar pământ cu pietriş şi se făcea nămol de fiecare dată când ploua, autorităţile amenajează spaţii verzi, cu alei şi băncuţe, dar şi cu o impresionantă fântână arteziană. Lucrările pentru amenajarea parcului sunt în desfăşurare, urmând ca în cel mult o lună să se facă recepţia.

Beneficiarii viitorului parc vor fi cetăţenii din zonă de toate vârstele. Spaţiul este conceput ca un ansamblu universal, multifuncţional, în care se vor crea mini-zone pentru odihnă, dar şi pentru distracţia copiilor. Se lucrează la amenajarea unei alei de acces, cu bănci din oţel şi lemn de esenţă tare, şi a unui sistem de iluminat ambiental şi decorativ. Terenul va fi împrejmuit cu tei ornamentali, plantaţi la 6 metri, vor fi plantate şi flori. Investiţia se realizează cu fonduri de la bugetul local în sumă de circa 118 mii lei. Autorităţile locale din Ţicleni sunt mai decise ca niciodată să schimbe aspectul oraşului. “Este vorba de un parc în faţa Casei de Cultură unde se dau spectacole şi în faţă era numai noroi de fiecare dată când ploua. Nu se puteau parca nici maşinile, toţi oamenii intrau cu noroi în Casa de Cultură. Ne-am gândit să facem ceva frumos acolo, cu alei, cu spaţii verzi, cu o fântână arteziană, bănci. Oamenii vor putea sta să se odihnească”, a declarat Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni.

Pe respectivul amplasament există şi o fântână veche, dar funcţională, care urmează să fie recondiţionată pentru a se integra în decor. 

Noi proiecte au fost demarate

Autorităţile locale vor să reabiliteze vechile clădiri din oraş, cărora intenţionează să le dea şi o utilitate. “Mai avem acum în proiectare reabilitarea unei clădiri de lângă Casa de Cultură unde vor funcţiona cabinete medicale. Tot în zonă, într-o clădire veche pe care vrem să o reabilităm vom muta biblioteca. Acum funcţionează în Casa de Cultură. Şi această investiţie este în faza de proiectare”, a mai spus primarul din Ţicleni.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: