Tudor Vladimirescu, omagiat şi comemorat la Padeş

Administraţia locală din Padeş va organiza peste circa două săptămâni o serie de manifestări dedicate eroului naţional Tudor Vladimirescu. Astfel, în Câmpia Padeşului se va desfăşura duminică, 22 iunie, un ceremonial civil, militar şi religios închinat lui Tudor Vladimirescu şi ostaşilor săi. Numeroase personalităţi locale şi judeţene vor fi prezente la acest eveniment.

Autorităţile locale din comuna Padeş se pregătesc temeinic în această perioadă pentru evenimentul de la sfârşitul acestei luni, închinat eroului naţional Tudor Vladimirescu. Atunci, în Câmpia Padeşului vor avea loc mai multe manifestări cu ocazia împlinirii a 193 de ani de la Revoluţia din 1821. “Organizăm acest eveniment împreună cu Consiliul Judeţean Gorj. Încă din anul 1967 la Padeş se organizează astfel de manifestări închinate lui Tudor Vladimirescu. Anul acesta vor avea loc alocuţiuni, vor fi prezente autorităţile judeţene, Fiii Gorjului, dar şi mii de cetăţeni şi oameni care vor veni din tot judeţul, aşa cum se întâmplă de fiecare dată. Actorii Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” vor prezenta o piesă despre Tudor Vladimirescu. Va avea loc şi un spectacol susţinut de artiştii Ansamblului Profesionist Doina Gorjului”, a declarat Mihăiţă Troacă, primarul comunei Padeş.

După manifestările de la monumentul închinat lui Tudor Vladimirescu, cei prezenţi vor putea să ia parte la bâlciul care va fi organizat în Lunca Padeşului. Vor veni comercianţi cu produse alimentare, textile, dar nu vor lipsi nici tiribombele.   

Monumentul va fi restaurat

Autorităţile locale din Padeş şi-au propus ca în următorii ani să aducă îmbunătăţiri Monumentului închinat lui Tudor Vladimirescu, înălţat în urmă cu câţiva zeci de ani în localitate. Se doreşte accesarea de fonduri europene în acest sens, astfel încât lucrările să fie realizate de experţi în domeniu. „În următorii ani, ne-am propus să facem un proiect european. Vrem să restaurăm monumentul închinat lui Tudor Vladimirescu, pentru că nu s-a intervenit niciodată de când a fost construit. Am discutat şi la Ministerul Culturii, dar şi la ADR Oltenia şi aşteptăm să apară noul ghid”, a mai spus primarul comunei Padeş.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: