Păstrăvul de Tismana, comercializat în hipermarketul Auchan

Circa 20 de tone de păstrăv provenit de la Păstrăvăria din Tismana ajung să fie vândute anual în hipermarketul Auchan de la Craiova. Un kilogram de păstrăv proaspăt este vândut en-gros la preţul de 21 de lei. Conducerea Ocolului Silvic Tismana, cea care administrează păstrăvăria, este în tratative şi cu hipermarketul Real, tot din Craiova, pentru livrarea de păstrăv.

Păstrăvăria de la Tismana este pe profit, spune şeful Ocolului Silvic, Ion Tăerel. Asta pentru că există cerere din partea marilor centre comerciale din Bănie. Ocolul Silvic are deja încheiat un contract pe doi ani cu hipermarketul Auchan de la Craiova pentru furnizarea a câteva zeci de tone de păstrăv anual. În schimb, se înregistrează o scădere a cererii din partea restaurantelor gorjeneşti. “Situaţia este bună, avem puiet, avem creştere, avem desfacere. Stăm bine. Livrăm pentru Auchan, avem contract pe 20 de tone, pe 2 ani. Şi pentru Real vom livra. Cam 2 tone transportăm pe lună la Craiova. Dacă nu erau ei, aveam probleme. Prin vânzarea de la păstrăvărie nu se vinde mai mult de 400 de kg lunar. A mai cumpărat un restaurant din Târgu Jiu de la noi, în rest nu prea e cerere. Foarte mulţi merg pe şalău sau pe alţi peşti, nu ştiu de ce nu merg pe păstrăv”, a declarat Ion Tăerel, şeful Ocolului Silvic Tismana. 

50 de bazine sunt populate

Păstrăvăria cuprinde circa 70 de bazine funcţionale, din care numai 50 sunt populate. Conducerea Ocolului Silvic spune că acestea sunt suplimentate în funcţie de cerere. La începutul anului, efectivul de păstrăv era de 52 de tone şi au fost vândute până acum 14 tone. Un păstrăv poate cântări de la 300 de grame până la 1,7 kg. Preţul de vânzare cu amănuntul la Păstrăvăria Tismana este de 24 de lei kilogramul. 

34 DE ANI

Păstrăvăria de la Tismana se întinde pe circa 5 hectare şi funcţionează încă din anul 1980. De atunci, nu s-au mai făcut investiţii, ci doar mici reparaţii. Conducerea păstrăvăriei spune că există şanse ca Romsilva să facă şi modernizări începând de anul viitor.

Vizualizări: 660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: