Test fulger la clasa a II-a: Două minute pentru fiecare subiect!

Nici cea de-a doua probă de la Evaluarea Naţională nu s-a dovedit a fi una uşoară pentru elevii claselor a II-a. Micuţii au trebuit să rezolve nu mai puţin decât 12 subiecte la disciplina matematică în 25 de minute. Atât elevii cât şi învăţătorii acestora sunt de părere că timpul a fost unul scurt pentru rezolvarea corectă şi la timp a subiectelor. 

Cei peste 3400 de elevi de clasa a II-a din judeţul Gorj care au susţinut ieri testarea la matematică din cadrul Evaluării Naţională au trebuit să dea dovadă de multă dexteritate. Asta pentru că timpul acordat pentru fiecare dintre cele 12 subiecte a fost doar de puţin peste 2 minute. Ori pentru un elev care abia învăţat să citească a fost destul de greu. Asta pentru că are nevoie de timp şi pentru  parcurgerea textului întrebării, nemaipunând la socoteală faptul că testarea are 7 pagini, iar toate subiectele s-au bazat pe nişte ilustraţii care erau pe prima pagină şi elevul trebuia să revină de fiecare dată la această primă pagină, şi chiar să facă socoteli. „Mi s-a părut totuşi lung textul şi au avut 12 sarcini de îndeplinit. Deşi întrebările erau accesibile, timpul a fost prea scurt. A fost deranjant să  revină mereu la prima pagină pentru că toate punctele au făcut referire la prima imagine. Aş sugera să prelungească timpul pentru clasa a II-a. Mai mult, cuvintele din text erau scrise cu litere mici, iar pe alocuri nu se vedea scrisul”, a declarat Eugenia Stoian, învăţător.

Şi cei mici s-au plâns de faptul că timpul a fost prea scurt. “Mi s-a părut greu. A fost o problemă pe care nu ştiam să o fac. Trebuia să întorc pagina şi m-am încurcat. Aveam nevoie de mai mult timp”, a spus Ana Maria.

Este pentru prima dată când elevii claselor a II-a au susţinut Evaluarea Naţională. Norocul celor mici este faptul că notele, mari sau mici, nu vor fi trecute în catalog.

Vizualizări: 363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: