Lucrările la centura comunei Peştişani continuă

Autorităţile locale din Peştişani sunt de părere că lucrările de construcţie la noua şosea care se vrea a fi centura comunei vor fi încheiate în toamna acestui an, deşi termenul de execuţie este luna aprilie a anului viitor. Asta pentru că prima fază a lucrărilor, cea a balastării drumului, a fost încheiată iar reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii au avizat trecerea la următoarea fază, cea de realizare a podeţelor.

Societatea care se ocupă cu execuţia lucrărilor, SC IDP Gorj, a primit undă verde de la Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru continuarea lucrărilor la această şosea, după ce reprezentanţii proiectantului şi dirigintele de şantier au efectuat o inspecţie pentru verificarea modului în care s-a realizat prima fază de execuţie, care a constat în balastarea drumului. Acum se va trece la următoarele faze de realizare a centurii, prin construirea de podeţe, turnarea de piatră concasată şi nisip, peste care se va aplica şi asfaltul. „La drumul de exploataţie agricolă, finanţat prin măsura 125, din fonduri PNDR, lucrările au continuat, avansează destul de repede. Joi am avut fază cu Inspecţia de Stat în Construcţii. A fost aplicat în totalitate stratul de balast. Urmează să fie realizate opt podeţe, mai sunt şi câteva existente care urmează să fie reabilitate. Urmează să se facă acele refugii, din 200 în 200 metri, şi pe o parte şi pe cealaltă. Se va aplica şi stratul de macadam, după care se va întinde covorul asfaltic şi lucrarea va fi gata. Sperăm ca în toamnă să fie gata aşa cum s-a angajat constructorul”, a declarat Florin Pavel, primarul comunei Peştişani.     

Drumul se realizează pe fostul amplasament al căii ferate care traversa localitatea, va avea o lungime de 7,5 km  şi va suporta traficul greu. Va avea 4 metri lăţime şi vor fi turnate două straturi de asfalt.

Zeci de uliţe reabilitate cu asfalt frezat din drumul judeţean

În această perioadă, autorităţile judeţene au demarat şi lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean DJ 672 care traversează localităţile Buduhala, Brădiceni, Peştişani, Boroşteni, Topeşti, Tismana, Godineşti, Cârceşti. Autorităţile locale au ajuns la o înţelegere cu cele judeţene, astfel încât materialul înlocuit de pe drumul judeţean să fie folosit pentru reabilitarea a câteva zeci de uliţe din comună. “Pentru noi este foarte importantă această lucrare pentru că din cei 43 de km cât are drumul, 14 km sunt pe raza comunei Peştişani. Am folosit din materialul frezat de pe drumul judeţean pentru reabilitarea mai multor uliţe din Brădiceni şi Peştişani. Aceste uliţe erau balastate de noi, dar acest material este mai bun, se aşează foarte bine, drumul se nivelează”, a mai spus primarul comunei Peştişani.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: