Primarul Hanu şi-a cunoscut soţia la un meci de fotbal

Dorin Hanu este legat sufleteşte de Canada deoarece fratele său este stabilit acolo de peste 10 ani. Deşi a fost impresionat de infrastructura acestei ţări şi de nivelul de civilizaţie al oamenilor, primarul oraşului Motru spune că nu ar pleca niciodată din România. În această vară, edilul aşteaptă cu nerăbdare vizita fratelui său, Marin, deoarece nu l-a mai văzut de anul trecut.

Dorin Hanu, primarul oraşului Motru, s-a născut în Aiud, judeţul Alba. Acesta a absolvit Institutul de Mine Petroşani, iar în anii studenţiei şi-a cunoscut soţia, originară din localitatea Strehaia, judeţul Mehedinţi. În urma repartiţiei au primit posturi la Motru. Împreună au reuşit să-şi întemeieze o familie şi să aibă doi copii cu care se mândresc. Deşi mai are încă doi fraţi, Dorin Hanu este singurul stabilit în Gorj. “Cu sora mea, căsătorită în Ardeal, mă întâlnesc în fiecare an de Florii la mormântul părinţilor noştri din Aiud. Mult mai rar mă văd însă cu fratele meu care este stabilit în Canada din anul 1996. Acesta este manager la o firmă de proiectare utilaj minier şi câştigă foarte bine. Săptămânal vorbim la telefon, iar în urmă cu câteva zile l-am sunat pentru a-l felicita la împlinirea vârstei de 49 de ani. În această vară îl aştept pe el să vină în Gorj”, a declarat Dorin Hanu.

Canada, o altă lume

Vara trecută, în concediu, primarul oraşului Motru a fost în vizită la fratele său. Deşi a fost impresionat de tot ceea ce înseamnă infrastructură şi civilizaţie, Dorin Hanu spune că nu ar putea locui niciodată în Canada. “Canada e o altă lume: infrastructura este excepţională, iluminatul este impecabil, iar toţi oamenii au un respect deosebit faţă de lege. Sunt autostrăzi cu 16 benzi, câte opt pe fiecare parte, însă dacă limita de viteză este 120 de km/oră, atunci în mod cert nimeni nu o depăşeşte. La ei, legile sunt mult mai restrictive şi amenzile mai drastice. Mi-a plăcut foarte mult Canada, însă nu aş putea să mă mut definitiv acolo. Mă leagă aţa de tot ceea ce am făcut aici şi nu pot părăsi România”, a precizat Dorin Hanu.                     

INEDIT

Primarul oraşului Motru este pasionat de fotbal. Săptămânal, o dată sau de două ori, practică acest sport împreună cu prietenii. “Fotbalul este o pasiune din tinereţe pe care o conserv. Am jucat fotbal în divizia B, după ce am început cu echipa de juniori din Aiud. În anii studenţiei făceam parte din echipa universităţii şi aşa mi-am cunoscut soţia. Ea mergea mereu la meciurile noastre”, a declarat Hanu. Echipele preferate ale primarului sunt Pandurii Târgu Jiu şi Minerul Motru.

      

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: