Primarul Vamvu îşi începe ziua la coasă

Aurel Vamvu, primarul comunei Crasna, este un agricultor înrăit, iar gospodăria sa a devenit un exemplu pentru localnici. Acesta are o microfermă şi câteva hectare de pajişte pe care şi le coseşte împreună cu fiul său. Primarul se relaxează muncind la câmp. Ba mai mult, în acest sezon, pentru a fi în formă la birou coseşte în fiecare dimineaţă cel puţin câte două ore.

Aurel Vamvu este la al doilea mandat de primar şi se pregăteşte pentru o nouă candidatură. Deşi de profesie este profesor de matematică, acesta nu se dă la o parte când vine vorba de agricultură. Primarul are o microfermă formată din 50 de oi, 5 vaci, peste 100 de păsări şi 7 porci. Munca în gospodărie îi ocupă aproape tot timpul liber, însă nu se plânge de acest lucru. Ba mai mult, spune că muncile câmpului îl relaxează. În această perioadă, fiecare zi şi-o începe cu cositul. „Am o microfermă şi nu mă dau la o parte când este vorba de muncă. Mă bucur să observ că gospodăria mea reprezintă un model pentru localnici. Spun asta deoarece aproximativ jumătate dintre cei care au depus proiecte pe Măsura 141, în sesiunea trecută, sunt din Crasna. Deşi mă ocup de animale, cel mai mult îmi place la câmp. Cosesc de la vârsta de 15 ani, iar în timpul sezonului îmi încep fiecare zi cu câteva ore de coasă. Astfel, între orele 5- 7.30 cosesc, apoi vin acasă fac un duş şi merg la primărie. Seara, între orele 18.00 – 22.00 merg din nou la cosit. Nu mă plâng niciodată deoarece această muncă mă relaxează“, a declarat Aurel Vamvu. Primarul nu merge singur la cosit ci împreună cu fiul său. ,,Avem aproximativ 15 hectare de pajişte, iar la cosit mă ajută fiul meu. Mă bucur să văd că-i place viaţa la ţară şi că se implică în agricultură. La noi toată familia este implicată în muncă, mai puţin fiica mea care se pregăteşte pentru admiterea la Facultatea de litere din Craiova“, a precizat Aurel Vamvu.

CONCEDII

Primarului comunei Crasna îi plac foarte mult drumeţiile pe munte. Această pasiune o are încă din copilărie. „Îmi place foarte mult muntele şi chiar pentru acest week-end am planificat împreună cu familia o drumeţie pe Transalpina. În concedii mai merg câte o săptămână şi la Techirghiol, mai mult pentru nămol“, a declarat Aurel Vamvu.          

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: