Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Primarul înjunghiat la un eveniment caritabil a decedat

Primarul din Gdansk, un port în nordul Poloniei, Pawel Adamowicz, a decedat luni în urma agresiunii cu cuţitul a cărei victimă a fost duminică seara, au anunţat medicii, relatează AFP.

”În pofida tuturor eforturilor noastre, nu am reuşit să-l salvăm”, a declarat medicul Tomasz Stefaniak, citat de agenţia poloneză de ştiri PAP.

Operat în noaptea de duminică spre luni timp de cinci ore, Pawel Adamowicz ”rămâne conectat la aparate, el este într-o stare foarte gravă, iar şansele de a supravieţui sunt incerte”, anunţa anterior şeful serviciilor de sănătate din regiune, doctorul Jerzy Karpinski, citat de PAP.

Primarul, în vârstă de 53 de ani, a pierdut o ”cantitate enormă” de sânge, sute de localnici mergând să doneze pentru acesta.

Conform presei poloneze, care face referire la rapoartele poliţiei, presupusul atacator este Stefan W, un bărbat de 27 de ani din Gdansk, care are antecedente privind infracţiuni violente. Legea poloneză nu permite ca numele de familie al persoanelor acuzate de infracţiuni să fie publicate.

Imaginile video ale incidentului arată cum atacatorul se adresează mulţimii de la un microfon. El ar fi spus: „Numele meu este Stefan. Am stat în închisoare, fiind nevinovat. Platforma Civică m-a torturat şi de aceea Adamowicz este mort”.(A.A.)

Vizualizări: 1,143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: