Primarul Jurebie a scăpat de secretara incomodă

Primarul din Săcelu, Florin Jurebie, scapă de oamenii incomozi din instituția pe care a câștigat-o la alegerile din 10 iunie. Prima vizată a fost secretara fostului primar Ion Voica, Maria Vasile, pe care a înlocuit-o din primele zile prin decizie. Postul este ocupat temporar de Olivia Danciu, urmând ca pentru acesta să fie organizat concurs.

Noul primar din Săcelu, Florin Jurebie, a înlocuit-o pe secretara fostului primar al comunei Ion Voica. Acesta a emis decizia la o săptămână după ce a venit pe funcția de primar, motivând că secretara nu dorea să colaboreze cu el. ”Secretarul primăriei în acest moment este numit prin dispoziție și este altă persoană decât cea care a fost până la alegerile locale. Secretara Maria Vasile, care a fost până la alegeri, a fost înlocuită prin dispoziție în prima săptămână și am înlocuit-o cu cineva care chiar își face treaba. Am înlocuit-o pentru că nu a vrut să lucreze cu mine, nu a vrut să colaboreze. Noua secretară este Olivia Danciu”, spune Florin Jurebie, primarul din Săcelu. Momentan Maria Vasilescu se află în concediu medical. ”Momentan este în concediu medical. Avea studiile necesare, făcute în ultimii doi-trei ani. Nu știu cum le-a făcut pentru că le-a făcut la zi. Era în același timp și la serviciu și la cursuri”, mai menționează Jurebie. Pe postul care a rămas vacant în urma se va organiza concurs. ”Este o soluție temporară până la organizarea concursului pentru postul de secretar. Organizarea concursului nu depinde numai de mine, ci de Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Noi i-am înștiințat și așteptăm răspunsul”, mai explică Jurebie.

DEFICIT

Primarul din Săcelu se plânge și de lipsa personalului din primărie. Potrivit acestuia deficitul se simte mai ales pe sectoarele de agricultură și urbanism. ”Cred că toate primăriile au deficit de personal. Am avea nevoie de foarte mulți angajați pentru că avem foarte multă treabă, sunt multe probleme. Urgent am avea nevoie de două-trei persoane pe fond funciar, de specialiști. Noi suntem doar cinci-șase de toți și este foarte multă treabă de făcut în primărie”, mai menționează Florin Jurebie.

CONCURSURI

ANFP a programat concursuri doar la Primăria  Târgu Cărbunești, pentru 6 august, pentru ocuparea funcției de conducere vacante de arhitect-șef și de șef-serviciu în cadrul Serviciului buget-contabilitate, resurse umane.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: