Căminele culturale din Rasova și Stolojani au fost reabilitate

Autoritățile locale din comuna gorjeană Bălești au amenajat cu bani europeni cele două cămine din satele Rasova și Stolojani. Acestea vor fi la dispoziția localnicilor pentru o mare paletă de evenimente, așa cum promit autoritățile locale.

Cele două clădiri care pe vremuri funcționau ca și cămine culturale în comuna Bălești au fost lăsate în paragină. Căminul cultural din satul Stolojani nu a mai fost deschis de aproximativ 10 ani, iar pe cel de la Rasova a avut lacătul pus de aproximativ două decenii.

Cu fonduri europene, autoritățile locale din comuna Bălești au reușit să le pună din nou în valoare și în scurt timp vor fi deschise pentru cetățeni. ”Cele două cămine culturale din Rasova și Stolojani au fost reabilitate cu fonduri europene prin AFIR. Valoarea fiecărui cămin se ridică la aproximativ 400.000 de euro. Lucrările au început în anul 2019, au fost finalizate și ne pregătim să le recepționăm. Sunt binevenite în comună pentru că vor deservi o mare paletă de evenimente de la cele culturale la cele familiale. Erau în paragină și am reușit să le salvăm”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul din comuna Bălești.

Fiecare cămin are o capacitate de aproximativ 100 de persoane și ambele sunt realizate după standardele europene. Acestea sunt singurele cămine culturale din comuna Bălești.

Vizualizări: 549

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: