Primarul Pârvulescu: Nu-mi doresc dizolvarea Consiliului Local

Consiliul Local Stăneşti riscă în continuare dizolvarea după ce în adresa trimisă Instituţiei Prefectului, secretara comunei a menţionat faptul că au fost ţinute şedinţele de Consiliu Local, dar nu s-au aprobat hotărâri în trei luni consecutive. Viceprimarul localităţii Stăneşti, Constantin Văduva, a precizat că greşeala aparţine atât reprezentanţilor primăriei, cât şi consilierilor locali care au subestimat legea.

Instituţia Prefectului Gorj are mână liberă să ceară dizolvarea Consiliului Local Stăneşti. Asta pentru că în adresa solicitată secretarului comunei, acesta a precizat că timp de trei luni consecutiv nu s-au aprobat hotărâri de Consiliu Local. Viceprimarul localităţii, Constantin Văduva, a declarat ieri că în adresa respectivă s-a spus adevărul şi că îşi asumă rigorile legii. „Instituţia Prefectului ne-a cerut procesele verbale şi s-a precizat clar că şedinţele de Consiliu Local s-au ţinut, dar nu s-au aprobat hotărâri. Pur şi simplu nu am avut, au fost unele discuţii, efectiv s-a subestimat legea”, a declarat Constantin Văduva, viceprimarul din Stăneşti. Deşi în rândul consilierilor locali au apărut deja voci care susţin că la mijloc ar fi mâna primarului Vasile Pârvulescu, acesta neagă vreo implicare în acest scandal. „Eu nu îmi doresc dizolvarea Consiliului Local, ca să înţeleagă toată lumea. Sunt primar din anul 2000 şi nu am întâlnit niciodată aşa ceva”, a spus primarul Vasile Pârvulescu.

Cât priveşte Instituţia Prefectului Gorj, subprefectul Sorin Arjoca a precizat că adresa cu pricina nu a ajuns încă în cadrul instituţiei, însă dacă se constată cele declarate atunci orice persoană interesată, orice localnic poate solicita instanţei de judecată dizolvarea Consiliului Local Stăneşti. „Am solicitat secretarului comunei documente conforme cu originalul pentru a vedea dacă au fost sau nu aprobate hotărâri. Nu am primit încă nimic, dar sunt în termenul legal. Dacă se constată cele declarate atunci orice persoană interesată poate solicita dizolvarea în instanţă”, a menţionat Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj.

Consiliul Local Stăneşti nu a aprobat nicio hotărâre de consiliu local în perioada iulie, august şi septembrie, deşi şedinţele ordinare au avut loc.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: