Primarul Răgman cumpără lucruri nefolositoare

Primăria Prigoria a investit aproximativ 500 de milioane de lei vechi într-un buldo-excavator, care nu a fost niciodată folosit. Utilajul stă parcat în faţa primăriei şi chiar a început să ruginească. Între timp, primarul angajează diverse firme pentru realizarea lucrărilor, aceste putând fi făcute cu excavatorul.

Utilajul a fost achiziţionat în luna ianuarie a anului 2009 cu aproximativ 500 de milioane de lei vechi, bani proveniţi din bugetul primăriei. De atunci stă parcat chiar în curtea primăriei pentru că, susţin consilierii locali, Emil Răgman nu vrea să angajeze un om care să lucreze pe el. Totodată, consilierii spun că un angajat al primăriei care lucrează ca şofer poate conduce utilajul însă primarul se opune categoric. „Într-adevăr noi am insistat să achiziţionăm un buldo-excavator şi o rabă de care să ne folosim pentru lucrările din comună fără să mai fie nevoie să angajăm firme, să facem licitaţii şi să dăm bani. Cu chiu cu vai, primarul a acceptat să luăm excavatorul pe care l-a achiziţionat din banii publici în luna ianuarie a anului 2009. Raba nu a vrut să o cumpere sub nicio formă deşi era în interesul comunităţii. A dat banii degeaba pe excavator că de când l-a adus nu l-a mişcat din faţa primăriei pentru că nu vrea să angajeze om să lucreze pe el. Sunt doi şoferi angajaţi, unul pe microbuzul şcolii şi unul aşa care şi-a dat acordul în scris că vrea să lucreze pe el că legea îi permite dar primarul se opune. Preferă să-l ţină ca decor în faţa primăriei decât să facă ceva cu el. Nici nu ştim dacă mai porneşte, cauciucurile s-au spart, a început să-l mănânce rugina pentru că nu a fost mişcat niciodată, plouă, ninge pe el degeaba. Ăştia sunt bani aruncaţi în vânt”, a declarat Doru Mitică.

Răgman: Nu era nevoie de excavator, sunt firme specializate

Emil Răgman susţine că excavatorul a fost achiziţionat la insistenţele consilierilor locali deşi nu era nevoie în comună de acest utilaj. „Noi nu aveam nevoie în comună de aşa ceva pentru că atunci când se fac lucrări angajăm firme specializate ca să nu fie probleme. Consilierii au insistat să-l luăm şi l-am cumpărat, ce să fac. Am dat pe el 500 de milioane de lei vechi anul trecut. Nu are cine să muncească pe el pentru că legea nu-mi permite să fac angajări pentru că posturile sunt blocate chiar trebuie să fac disponibilizări. Am doi şoferi, unul al primăriei şi unul pe microbuzul şcolii şi nu pot lăsa copii fără şofer ca să lucreze el pe excavator. Atunci când se vor face angajări o să iau un şofer dar până atunci o să stea în faţa primăriei. Asta este situaţia şi nu am ce face. Ei o ştiu pe a lor iar eu pe a mea”.

Galerie foto


Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: