Împletitul nuielelor îl ajută să uite că a fost abandonat de familie

A muncit din greu ca să le ofere copiilor un trai decent iar acum a fost alungat în stradă. Este povestea tristă a unui bătrân din Cărbuneşti. Omul a găsit adăpost în centrul de bătrâni de la Novaci, acolo unde îşi petrece timpul împletind coşuri din nuiele. 

Dumitru Lăutaru în vârstă de 70 de ani a ales să locuiască la centru de bătrâni din Novaci în toamna anului trecut după ce mai multe certuri avute cu soţia şi unul dintre cei patru copii ai săi. El nu regretă nicio clipă că a plecat din casa unde a trăit cea mai mare parte din viaţă, pentru că, spune el, era mereu bătut şi înjurat de către cei dragi lui, respectiv de soţie şi copii. Pentru a uita de necazuri omul îşi ocupă timpul împletind coşuri din nuiele. Dumitru Lăutaru se deplasează cu ajutorul unor cârje. „Soţia a apucat-o pe căi greşite, îi cam place băutura iar copii au familiile lor, dacă m-am îmbolnăvit şi nu mai pot merge eram o povară pentru ei, am plecat de acasă pentru că nu mai suportam să fiu umilit”, spune Dumitru Lăutaru. 

Coşurile făcute de Dumitru Lăutaru sunt folosite de către angajaţii centrului la adunatul fructelor. „Se vede multă bucurie în ochii lui că poate fi de folos, împleteşte cu mare drag aceste coşuri, dacă ar avea nuiele nu ar sta o clipă, ca şi ceilalţi are o poveste tristă de viaţă dar noi încercăm să îl facem să uite cât de cât de probleme”, a precizat Maria Fârlan, directoarea centrului de bătrâni.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: