Primarul Răgman, în instanţă cu un administrator dat dispărut

Primăria Prigoria se judecă în momentul de faţă cu o firmă care a intrat în insolvenţă iar administratorul este dat dispărut. Potrivit primarului Emil Răgman, povestea a început în urmă cu trei ani când firma Purdă Energoserv SRL s-a angajat să execute încălzirea centrală la şcolile din comună. În timpul execuţiei lucrărilor firma a intrat în insolvenţă şi l-a lăsat pe primar cu lucrările începute şi nefinalizate.

Emil Răgman, primarul comunei Prigoria, vrea cu tot dinadinsul ca firma să plătească daune pentru că a lăsat lucrarea nefinalizată şi vrea şi penalităţi de 5% pentru fiecare zi de întârziere. ”Acum trei ani s-a obligat această firmă să facă o lucrare de 900 de milioane în comună, este vorba de încălzirea centrală la școli. Ne-am trezit apoi că firma a intrat în insolvenţă şi nu a mai continuat lucrarea. Dacă el nu s-a ținut de treabă primăria a reziliat contractul şi mi se pare normal să plătească penalități de întârziere, de asta am mers în instanţă, nu vreau ca lucrurile să rămână așa mai ales că firma este în insolvenţă".

Administratorul firmei, Daniel Purdă, este dispărut de doi, potrivit primarului. ”El este dispărut de doi ani, nu mai ştie nimeni nimic de el. Se auzise prima dată că este în Bucureşti, după care nu s-a mai auzit nimic”, a declarat primarul din Prigoria, Emil Răgman.

Cert este că primăria a contractat ulterior altă firmă care a finalizat între timp încălzirea centrală la școli dar primarul nu vrea în ruptul capului să renunțe la proces. ”Pentru timpul pe care l-am pierdut până am găsit altă firmă și pentru faptul că el nu a folosit materiale bune la lucrare cineva trebuie să plătească. Primăria a trebuit să continue lucrările dar administratorul cunoștea situația firmei, nu trebuia să se mai încurce să ia lucrarea”, a declarat primarul Emil Răgman.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: