Primarul se va da în judecată pentru a putea da banii la Pandurii

Primarul Marcel Romanescu vrea să recupereze banii pe care urmează să îi dea la Pandurii de la consilierii locali, cei care au fost în funcţie în perioada respectivă, 2014 - 2017. Edilul a precizat că se va îndrepta, în instanţă, împotriva celor vinovaţi de neplata datoriilor, printre consilierii din acea perioadă numărându-se chiar şi Marcel Romanescu.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, printr-o decizie definitivă și irevocabilă, ca Pandurii să primească aproximativ 3,3 milioane de euro, reprezentând cotizațiile restante ale membrilor asociați, din perioada 2014-2017, printre care se numără și Consiliul Local Târgu Jiu.

Cu toate acestea primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, pare să nu se împace cu decizia instanței judecătorești. Primarul, aflat în funcția de consilier local în perioada pentru care Pandurii a câştigat în instanţă drepturile neachitate, spune că vrea să se îndrepte asupra persoanelor vinovate din cadrul Consililuilui Local pentru recuperarea prejudiciului.

Cum edilul a devenit primar în 2017, iar anterior a fost consilier local, o bună parte a perioadei respective s-a aflat în Consiliul Local care a luat decizii inclusiv cu privire la Pandurii. Acesta a spus, la Radio Infinit, că nu e dispus ca autoritatea publică locală să plătească această sumă către Pandurii, şi se va îndrepta împotriva vinovaţilor. ”E o hotărâre judecătorească pronunțată împotriva Consiliului Local Târgu Jiu. Conturile sunt înregistrate pe Primăria Târgu Jiu, deoarece CL nu are patrimoiu. Există posibilitatea ca, la un moment dat, presupun pe o altă hotărâre judecătorească, să fim obligați să returnăm această sumă de 27 de miliarde de lei vechi, către clubul Pandurii. Asta presupune ca noi, ca autoritate publică locală, pentru a nu prejudicia bugetul local, să ne îndreptăm împotriva persoanelor vinovate”, a spus primarul, precizând că nu ştie exact persoanele vinovate, şi lasând să se înţeleagă că ar fi vorba de o altă perioadă, deşi reiese foarte clar din Hotărârea Înaltei Curţi că este vorba doar de perioada 2014 – 2017, deci maxim 3-6 ani şi câteva luni, nu 7-10 ani cum a spus edilul: „E prematur să vă spun acum care sunt persoanele vinovate, de acum 7-10 ani, dar este clar că dacă Instanța a considerat că a fost prejudiciat clubul Pandurii de către Consiliul Local, cineva se face vinovat de aceste lucruri”.

Conform deciziei, clubul de fotbal Pandurii are de primit suma de 2.861.747,68 lei de la Consiliul Local (Primăria) Târgu Jiu dar edilul nu pare convins nici acum că primăria va plăti această sumă.

Vizualizări: 1,832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: