Primarul se zbate de patru ani să angajeze personal la primărie

Primarul din Ionești a ajuns la capătul răbdării când a văzut că după patru ani de eforturi nu poate debloca posturi în administrația locală. Marian Tătaru are nevoie urgent de cinci muncitori pentru sistemul de alimentare cu apă și canalizare, dar i-ar mai trebui și câțiva funcționari publici, pentru că cei existenți fac față cu greu volumului mare de lucru. Primăria a rămas cu doar cinci angajaţi. Edilul susține că, din punctul lui de vedere, legal Primăria Ionești nu poate funcționa, iar aici angajații muncesc numai pe bază de dispoziții.

Organigrama Primăriei Ionești aprobată de ANFP prevede 21 de salariați, numai că realitatea este cu totul alta. Aici lucrează numai cinci funcționari publici, care cu greu fac față volumului mare de lucru. Situația este cu atât mai gravă cu cât sistemul de alimentare cu apă și canalizare, realizat cu fonduri europene, funcționează fără niciun salariat. Încă din anul 2010, primarul a început să facă demersuri pentru deblocarea unor posturi, numai că de atunci au trecut patru ani și edilul nu a reușit să rezolve nimic. „Am nevoie urgent de cinci muncitori să-i angajez la stația de alimentare cu apă și canalizare. Mi-ar mai trebui o persoană la urbanism, 2 funcționari la compartimentul agricol și unul la taxe și impozite. Este foarte greu. Acum suntem șapte oameni în primărie, dintre care fac parte eu ca primar și viceprimarul. Nu e posibil așa ceva”, a precizat Marian Tătaru.

Răspuns nefavorabil de la ANFP

Chiar săptămâna trecută, primarul din Ionești a fost la București la ANFP pentru a găsi o soluție la această problemă, însă răspunsul primit l-a descurajat total pe edil, care nu mai are nicio speranță că lucrurile se vor îndrepta și că va reuși să rezolve această problemă destul de complicată. „M-am dus personal la ANFP cu buget aprobat pentru toate posturile pe care am cerut să mi le deblocheze, am prezentat aviz favorabil și de la Direcția de Finanțe, am dus și fișa postului, ca să-mi spună de acolo că nu se mai poate face nimic, pentru că legea pe care eu am invocat-o a expirat și nu mai este valabilă. Mi-au spus să mai aștept o altă lege, dar cât să mai stau, că tot aștept de 4 ani deblocarea posturilor. Legal primăria Ionești nu ar trebuie să funcționeze. Noi nu avem secretar, treaba lui o face juristul, mai avem o asistentă socială, o contabilă, pe cineva la agricol și la taxe și impozite locale. Oamenii ăștia deservesc peste 2.500 de locuitori. Cei de la DSP au vrut să mă amendeze că nu am personal la stația de apă. Păi cum să angajez dacă nu-mi dau voie?”, a mai spus primarul Marian Tătaru.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: