Gorj: Doi elevi din trei au picat simularea la matematică

Mii de elevi gorjeni nu vor promova evaluarea naţională, după cum arată rezultatele la simulări. Dacă la proba de limba  română au promovat 73,4%, la Matematică doar 33,9% au luat peste 5. Rezultatele individuale vor fi afişate astăzi.

Dacă este să ne ghidăm după rezultatele obţinute de elevii claselor a VIII-a la simularea evaluării naţionale, doar o treime din cei 3800 de elevi ar promova examenul propriu zis. Rezultatele obţinute la evaluarea naţională vor cântări mult la admiterea în liceu.

Începând cu acest an, admiterea în liceu se va face pe baza mediei la evaluarea naţională în pondere de 75 la sută, faţă de 50 la sută în anii trecuţi, scăzând astfel la 25 la sută ponderea notelor din ciclul gimnazial. Conducerea Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) s-a arătat nemulţumită de rezultatele obţinute de elevii de clasa a VIII-a la această simulare şi a impus măsuri. “La disciplina matematică, procentul de 30,4% indică un nivel scăzut de pregătire a elevilor, în condiţiile în care subiectele au fost concepute pentru un nivel mediu, tipic oricărei evaluare de masă”, se arată în comunicatul MEN.

ISJ: Subiectele au fost dificile

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj spun însă că subiectele la matematică au fost dificile, conform celor comunicate de elevii în cauză. “Elevii au spus toţi că subiectele li s-au părut mai dificile la matematică. Probabil au dreptate. Pe altă parte, este clar un nivel scăzut de pregătire, pentru că elevii noştri se bazează din ce în ce mai mult pe pregătirea din clasă, acasă nu mai depun niciun efort. Se va analiza lucrarea fiecărui elev, va fi dezbătută şi cu profesorii şi cu părinţii care sunt interesaţi apoi se vor întocmi nişte rapoarte. Vom avea o situaţie clară la ce subiecte elevii noştri excelează sau încă întâmpină greutăţi la rezolvarea lor după care se vor lua măsuri”, a declarat Georgeta Popescu, inspector şcolar şi purtător de cuvânt al ISJ Gorj.        

Cursurile la clasa a VIII-a se vor încheia in 13 iunie 2014, iar în perioada 16-18 iunie va avea loc înscrierea la evaluarea naţională.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: