Prime date fotbaliştilor, imputate de Curtea de Conturi

Primăria Turceni a atacat în instanţă un raport al Curţii de Conturi Gorj, care a stabilit că autorităţile locale au finanţat nelegal Clubul Sportiv Ştiinţa Turceni. Este vorba de nişte prime de joc şi de instalare plătite de clubul sportiv jucătorilor în perioada 2012-2013, calculate la circa 100.000 lei. Autorităţile locale speră să câştige în instanţă.

 Primarul oraşului Turceni, Dumitru Gâlceavă, spune că auditorii Curţii de Conturi, prin Camera de Conturi Gorj, au concluzionat în urmă cu câteva luni că finanţarea dată de primărie clubului sportiv nu a fost legală şi au calculat un prejudiciu substanţial. Primarul Gâlceavă spune că a dat respectivele sume clubului, la fel cum procedează şi la alte unităţi aflate sub tutela autorităţii locale, şi că, dacă sunt sume de recuperat, în cel mai rău caz ar trebui recuperate de la club, nu de la primărie.

"Este vorba de finanţarea care am făcut-o la Clubul Sportiv. Au considerat practic că anumite cheltuieli care s-au făcut la club nu sunt legale, nu ar fi trebuit să le acordăm. E vorba de interpretare, pentru că nu primăria a făcut plăţile, clubul le-a făcut. Noi am dat numai banii. Practic, în opinia mea, banii trebuie recuperaţi de la club, nu de la primărie. După mine, nu ar trebui să îi impună nimănui pentru că legislaţia pe care o invocă nu se referă la cluburile sportive care ţin de autorităţile publice locale, ci la cele care ţin de autorităţile publice centrale. Noi am dat o sumă de bani, cum dăm şi la spital. După aceea spitalul decide cum îi cheltuieşte. Este vorba de circa 100.000 lei. Raportul a fost încheiat acum 2-3 luni. Există la nivel naţional o legislaţie care se referă la autorităţile centrale, că limitează anumite cheltuieli ca prime de joc şi nu face referire la autorităţile publice locale. Sunt convins că vom câştiga în instanţă", a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul oraşului Turceni.

 Mărgineanu: Primele de joc au fost acoperite cu documente

Preşedintele ACS Ştiinţa Turceni, Lucian Mărgineanu, spune că toate aceste bonusuri acordate jucătorilor au fost pe baza unor hotărâri de consiliu local şi ale acţionarilor. Mai mult, a precizat că în perioada în care judecătorii au primit aceste prime, echipa de fotbal a promovat din liga a IV-a în liga a III-a. "Având în vedere faptul că a fost un obiectiv stabilit în şedinţa Adunării Generale şi în Consiliul Local, eu văd firesc că era un drept al lor să îl primească. Erau acoperite de documente. Noi sperăm ca instanţa să ne dea dreptate. Este o problemă la nivel naţional. Toată lumea a aşteptat ca legea să se modifice după practică ori a fost invers, până la urmă practica s-a adaptat la lege. Toată lumea se aştepta ca şi condiţiile din fotbal să se îmbunătăţească. În momentul de faţă condiţiile sunt mizere, mai puţin în Liga I, dar şi pe acolo sunt probleme. Au fost nişte prime de instalare prin 2012, pentru că venea un jucător, îi dădeam o anumită sumă de bani. Au mai fost şi prime de joc, pentru victorii, pe care nu le-au considerat legale. Sunt situaţii de pe vremea când eram în liga a IV-a şi am promovat în liga a III-a", a comentat Lucian Mărgineanu, preşedintele ACS Ştiinţa Turceni.

În prezent, ACS Ştiinţa Turceni, evoluează în liga a IV-a, după ce în 2015 s-a retras din liga a III-a din cauza fondurilor reduse.         

Vizualizări: 984

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: