Noi performanţe pentru atleţii gorjeni

Noi performanţe la atletism, obţinute de elevii antrenorului Ion Bură! În urma competiţiilor din week-end desfăşurate la nivel naţional, gorjenii au reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Adina Amzucu a câştigat titlul de campioană naţională la Juniori II, iar Adrian Garcea a devenit dublu campion naţional la probele de 1500 de metri şi 3000 de metri. Atleţii gorjeni Adrian Garcea şi Andreea Pâşcu vor face parte din lotul României, care vor reprezenta ţara noastră, sâmbătă, la Campionatul Balcanic din Serbia. Antrenorul Ion Bură şi-a pus mari speranţe în elevii săi.

 Elevii antrenorului Ion Bură au reuşit performanţe excepţionale, după antrenamentele din sezonul de iarnă. Adina Amzucu a câştigat duminică al şaselea titlu de campioană naţională la atletism. Adina a reuşit performanţa de a executa o săritură în înălţime de 1,70 de metri. În prezent, Adina Amzucu se pregăteşte pentru Campionatul European din vară. „Duminică, în urma competiţiei de la Bucureşti, am câştigat titlul de campioană naţională la Juniori II. Până acum, am obţinut cinci titluri de campioană naţională la Juniori II, la Juniori III şi la Copii. Am reuşit o săritură în înălţime de 1,70 metri. În momentul de faţă, mă pregătesc pentru Campionatul European din vară. Îmi trebuie barem 1,74 metri”, a declarat Adina Amzucu.

Tot duminică, în urma competiţiei de la Bucureşti, Adrian Garcea a devenit dublu campion naţional la probele de 1500 metri şi 3000 de metri. Aceste rezultate i-au asigurat lui Adrian Garcea participarea la Campionatul European de Juniori. „M-am întors de la Campionatul naţional de juniori II cu două medalii de aur, la probele de 1500 şi 3000 de metri. Acum mă pregătesc pentru Campionatul Balcanic de Cros. Sper să rămân o perioadă cât mai mare cel mai bun atlet din România. Mă pregătesc foarte mult, fac câte două antrenamente pe zi, alerg zilnic 10-15 kilometri”, a declarat Adrian Garcea.

 Adrian Garcea şi Andreea Pâşcu pleacă în Serbia

Adrian Garcea şi Andreea Pâşcu vor reprezenta România, sâmbătă, la Campionatul Balcanic din Serbia. Pe data de 26 martie, Andrea Pâşcu va participa la Campionatul Mondial de Seniori din Ţara Galilor. „Anul acesta am reuşit să iau în sezonul de iarnă o medalie de argint, am devenit vicecampioană la 1500 metri, o performanţă pentru mine, un nou record. A fost o competiţie grea pentru că anul acesta am trecut la tineret. În week-endul acesta avem Campionatul Balcanic de Cros, unde o să alerg 6 kilometri şi îmi doresc să ajut echipa României să ocupe un loc bun, iar săptămâna viitoare voi pleca împreună cu domnul antrenor la Campionatul mondial de semi-maraton, unde mi-aş dori să obţin un rezultat cât mai bun”, a declarat Andreea Pâşcu.

Antrenorul, mulţumit de performanţe

Antrenorul Ion Bură se declară mulţumit de rezultatele elevilor săi. Asta în condiţiile în care campionii săi se antrenează în fiecare dimineaţă, începând cu ora 8.00, în Parcul Central, iar apoi continuă în sala de sport a Liceului Nr.2. „Ne-am pregătit bine în această iarnă, iar rezultatele au început să apară. În afara competiţiilor naţionale, în care am obţinut titluri naţionale, noi avem ca obiectiv şi campionatele internaţionale. Joi, vom pleca la Campionatul balcanic de cros împreună cu Andreea Pâşcu şi Adrian Garcea, iar pe 26 martie vom participa la Campionatul mondial de semimaraton, în Ţara Galilor. Suntem în obiectiv de performanţă şi sperăm ca şi în vară să obţinem rezultate foarte bune. Rezultatele obţinute sunt excepţionale, mai ales că noi ne antrenăm în condiţii grele. La 8 dimineaţa ne antrenăm în Parcul Brâncuşi, iar apoi în sala de sport de la Liceul Nr. 2. Ne-am pregătit pentru probele tehnice, săritura în înălţime, la  care sportiva Adina Amzucu a obţinut nişte performanţe excepţionale- 1,70 metri, cu recorduri personale”, a declarat antrenorul Ion Bură.

Galerie foto





Vizualizări: 376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: