Pandurii schimbă principalul finanţator. Cine este!

Acționarii de la Pandurii au reușit să se reunească în cursul zilei de joi și să discute despre banii cu care vor contribui la finanțarea echipei de fotbal într-un an în care jucătorii par mai deciși ca niciodată să câștige campionatul și, implicit, să evolueze nu în Europa League, ci în Champions League, lucru care pentru marile rivale ca Steaua sau Dinamo rămâne deocamdată doar un vis.

Bugetul aprobat joi arată clar că echipa nu se mai poate baza de acum încolo pe bani de la mineri şi energeticieni. Complexul Energetic Oltenia a arătat că situaţia financiară din prezent nu-i mai permite finanţarea acestui domeniu de activitate. „Suntem conştienţi de responsabilităţile pe care le avem în domeniul sportului, dar acestea nu pot fi mai presus de responsabilităţile pe care le avem faţă de proprii angajaţi şi familiile acestora, menţinerea locurilor de muncă şi redresarea situaţiei financiare a companiei, având în vedere rezultatele financiare negative înregistrate în ultimii doi ani”, precizează managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică.
Artego devine principalul finanţator
Cea mai mare finanțare ar urma să fie asigurată de către Artego, o companie care depinde în mare parte de comenzile primite de la CE Oltenia și care în ultimii ani a fost nevoită să facă economii trimițându-și angajații în concedii prelungite acasă, la fel ca și minerii și energeticienii. Societatea respectivă ar urma să contribuie cu 3 milioane de lei la echipa de fotbal și cu 200.000 de lei la cele de handbal și baschet. Asta în condițiile în care, în 2013, când Pandurii era în Europa League și toată România s-a mândrit cu evoluția băieților în această competiție, Artego a oferit o finanțare de 10.000 de lei. Ceilalți finanțatori de la Pandurii ar urma să contribuie în acest an cu diverse sume, Primăria și Consiliul Local având alocată suma de 1 milion de lei, în timp ce Consiliul Județean Gorj va ajuta echipa de fotbal cu 500.000 de lei. Cel mai „sărac” finanțator, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, s-a angajat să contribuie cu 100.000 de lei.
Trăgând linie, Pandurii ar urma să aibă, pe hârtie cel puțin, din partea finanțatorilor săi, circa 4 milioane de lei, adică mai puțin de 1 milion de euro, suma fiind insuficientă dacă bugetarea echipei nu este ajutată cu bani din drepturile de televizare sau din vânzarea unor jucători. Pandurii a demonstrat și în 2013 că a putut face performanță la nivel european cu bani puțini, iar la cum stau lucrurile până acum la club sunt premise mari ca echipa să evolueze bine și de acum încolo, pe teren, nu și financiar. Rămâne de văzut însă dacă bucuria ocupării unui loc fruntaș în clasament de către jucători nu va fi umbrită de neînțelegerile administrative, unul dintre subiectele nediscutate la ședința AGA de ieri fiind, de exemplu, validarea noilor membri. Complexul Energetic Oltenia este reprezentat de noul director Laurențiu Ciubotărică, el luându-i locul lui Laurențiu Ciurel, în timp ce Marin Condescu va reprezenta din nou sindicatele miniere în structura respectivă.
Și în Consiliul de Administrație ar fi trebuit validați Radu Gugu, din partea CEO, și, respectiv, Marin Golea, de la USMO. În lipsa demersurilor legale și oficiale de validare a noilor membri deciziile luate până acum pot fi puse sub semnul întrebării de diverșii „binevoitori”, clubul neducând lipsă de scandaluri sau probleme în ultimii ani.

Vizualizări: 7,832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: