Prime de sute de lei în minerit şi energie

Administraţia şi sindicatele din sistemul minier şi energetic din Oltenia au negociat zilele acestea nu doar listele cu viitorii disponibilizaţi, ci şi valoarea primelor pe care le vor primi toţi angajaţii din aceste domenii. Sumele diferă de la unitate la unitate, dar nu prea mult, la Complexul Energetic Turceni nefiind încă încheiate negocierile.

Valoarea primelor se învârte în jurul valorii de 600 de lei, deşi, la Turceni netul ar putea fi ceva mai mic, după cum spun reprezentanţii administraţiei. Aici netul ar putea ajunge la cel puţin 450 de lei, directorul general Octavian Graure spunând că este foarte posibil ca prima să ajungă la 500 de lei. Negocierile vor continua şi în următoarele zile, aşa că, până în preajma Paştelui valoarea primei s-ar putea să nu fie stabilită. "Mai avem ceva timp până la Paşti şi nu am finalizat încă negocierile. Clauza din contractul colectiv de muncă este ca brutul să nu fie mai mic de minimul pe economie. Deocamdată estimez că prima de Paşti va fi undeva între 450 şi 500 de lei", a menţionat Graure. Complexul Energetic Turceni are aproape 4700 de salariaţi, unitatea urmând să disponibilizeze în luna aprilie 220 de angajaţi.

Şi angajaţii de la Turceni, dar şi cei de la Rovinari şi SNL Oltenia, vor avea merge de Paşti acasă, în şomaj tehnic, prima pe care o primesc pentru miel şi ouă roşii completând la fix veniturile acestora, venituri care în cele două săptămâni de stat acasă vor fi de 75% din leafa de bază. Salariaţii Complexului Energetic Rovinari vor avea parte de o primă de 630 de lei, iar cei de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia vor fi recompensaţi cu o sumă de 600 de lei. Cele două unităţi vor plăti primele de Paşti în tichete cadou, acordate, de asemenea, în baza prevederilor contractului colectiv de muncă.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: