Cum vor recupera minerii de la Jilț zilele de grevă

Conducerea Exploatării Miniere de Carieră Jilț a stabilit cum vor fi recuperate zilele de grevă spontană. Minerii de la Jilț sunt cei care au declanșat protestul pe 11 ianuarie, grevă care s-a extins în toate carierele Complexului Energetic Oltenia și a durat până pe 17 ianuarie.

Potrivit celor comunicate de Sindicatul Mine Energie Jilț, recuperarea orelor de inactivitate, care au fost evidențiate în cărțile de pontaj prin simbolul “G”, se va face până pe data de 28.02.2019.

"În luna ianuarie, conform programului de lucru, la activitatea de producție avem două schimburi, respectiv B și C, care vor totaliza un număr de 24 ore (3 posturi) lucrate peste norma lunii, iar schimburile D și E un număr de 16 ore (2 posturi) lucrate peste norma lunii, posturi care se vor descărca pe fiecare salariat în funcție de numărul de zile în care apare pontat G", arată sindicaliștii.

În perioada 11-17 ianuarie, personalul care a asigurat activitatea de asecări, pază, precum și alte activități care au trebuit să fie normate vor avea confirmată prezența la lucru.

"În zilele în care personalul este programat “L” (liber), pentru a respecta decizia ITM prin care salariații nu vor putea fi programați la lucru mai mult de 6 zile consecutive, pe bază de cerere, vor putea fi pontati “Co” sau “RP” (în cazul salariaților care au recuperări cu post). La activitatea de zi (secții, ateliere, echipe intervenții zi in sector), pe bază de Notă de comandă, salariații vor fi programați la serviciu in zilele de sâmbăta si duminica pentru a putea recupera posturile de inactivitate", a mai comunicat sindicatul.

Plata posturilor se va face conform CCM, în limita maximă a 20 posturi, respectiv 160 ore - norma lunii ianuarie. (A.A.)

Vizualizări: 3,631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: