Mitrescu: Primă de producție și pentru salariații care par a fi la birouri

O comisie formată din lideri sindicali și administrația Complexului Energetic Oltenia are trei zile la dispoziție pentru a stabili categoriile de salariați care urmează să beneficieze de sporul de producție, pe entitățile aferente. Este vorba de sporul de până la o mie de lei brut lunar, de care vor beneficia circa 9.000 din cei 13.000 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia.

Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, a spus că sunt salariați care în organigramă apar ca fiind la birouri, dar de fapt lucrează în producție. “Trebuie să identificăm toate categoriile de personal care vor beneficia de aceste sporuri de producție. Sunt cazuri în care oamenii sunt prinși pe organigrame de pare că sunt undeva la birou, dar care își desfășoară activitatea 90% sau poate chiar 100% în producție. Aici sunt o sumedenie de cazuri, inclusiv tehnologii de la noi, de la termocentrală, de la colectări probe, care apar în organigrame ca fiind la birou, dar de fapt sunt în producție. Cei de la depozite de materiale, de la coloane auto și așa mai departe”, a spus Mitrescu. “Trebuie să cernem bine, de aia am și lăsat cele trei zile, să avem garanția că totul va fi bine”, a adăugat acesta.

Un exemplu în acest sens a dat și Nelu Roșca, președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța. “Pe zona minieră avem un sector de personal, și o să mă refer la culegătorii de probe, care sunt muncitori. În zona termocentralelor, cei care prestează aceeași activitate sunt denumiți recepționeri. Comisia trebuie să identifice acești salariați, pentru a nu fi nedreptățiți din greșeală”, a spus liderul sindical.

Muncitorii vor beneficia de un adaos salarial de o mie de lei brut, cefeliștii 700 de lei, iar șefii de sector 500 de lei.

Vizualizări: 6,986

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: