Prime şi libere pentru cei 19 mii de angajaţi ai CEO

Sindicatele din minerit şi energie au încheiat un acord, pe data de 26 noiembrie, privind primele şi zilele libere din luna decembrie. Minerii şi energeticieni vor avea parte de o minivacanţă, între 22 decembrie şi 2 ianuarie, iar primele sunt asemenea celor de anul trecut. Angajaţii de la CEO vor fi nevoiţi să lucreze sâmbăta pentru a fi liberi de sărbători, a menţionat sindicalistul Gheorghe Etăgan la Radio Omega.

Reporter: Aţi încheiat un acord cu administraţia. Despre ce este vorba?

Gheorghe Etăgan: Este vorba despre un program al lunii decembrie stabilit de comun acord cu administraţia. Va fi liber în perioada 22 decembrie-2 ianuarie 2013. Pentru recuperarea zilelor libere din decembrie se va lucra 3 sau 4 zile sâmbăta, în funcţie de fiecare subunitate şi de contractul de muncă existent la acest moment. Se va asigura personalul la Livrări, Paza, la Asecări şi programele specifice la subteran.

Rep: Angajaţii vor primi şi prime?

G.E.: Am stabilit să dăm cadouri pentru copii, 150 de lei pentru fiecare copil şi o primă medie de 730 de lei pe salariat sau tichete cadou în funcţie de contractele din CEO.

Rep: Când vor primi aceşti bani?

G.E.: Începând de pe 4 decembrie se vor da banii pentru copii, 12 decembrie va fi chenzina a doua, pe 14 decembrie vor fi alocate primele şi tichetele şi pe 21 decembrie va fi dat avansul.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: