Prime şi multă muncă de sărbători pentru angajaţii Minprest

Societatea de prestări servicii, Minprest, va termina anul cu un profit de aproape trei miliarde. Directorul societăţii, Elena Vintilescu, crede că este un lucru bun, dat fiind că Minprest a reuşită să-şi achite şi datoriile la stat şi să ofere şi tichete de masă salariaţilor.

Minprest a ajuns cu plata la zi a taxelor la stat, după ce luni la rând s-a aflat în topul datornicilor. Potrivit Elenei Vintilescu, Minprest mai are de plătit cinci miliarde pe luna octombrie. „A fost un an dificil, acum avem o situaţie relativ bună. Nu mai sunt decât 5 miliarde de achitat, din luna octombrie, deci suntem la scadenţa datoriilor către stat“, a declarat Elena Vintilescu. Din octombrie, salariaţii de la Minprest primesc tichete, în valoare de 90 de lei.

Reînnoirea contractelor

Conducerea Minprest are în vedere acum negocierea noilor contracte de prestări servicii cu beneficiarii, adică complexurile energetice şi SNLO. Atribuirea contractelor se face prin licitaţie. Dacă Minprest va oferi preţuri bune, angajaţii vor avea în continuare de lucru. „Cred că nu vor fi probleme, oricum orice procedură de licitaţie are şi riscuri de a pierde, dar trebuie să obţinem cele mai avantajoase tarife. Suntem dispuşi să negociem aceste activităţi până le vom obţine“, a menţionat Vintilescu.

Spre exemplu, la SNLO lucrează 500 de persoane, iar la CE Rovinari 120 de salariaţi.

Prime de sărbători

Copiii salariaţilor de la Minprest, cu vârste de până la 18 ani, au primit câte un milion de lei vechi. De sărbători, salariaţii vor primi prime cu valori între 250 şi 300 de lei. „Sper că vom da 300 de lei, dacă vom avea lichidităţi pentru că degeaba avem bani dacă sunt pe hârtie“, a precizat directoarea Vintilescu. De sărbători angajaţii nu vor avea prea multe zile libere. „Minprest s-a pliat pe programul beneficiarilor. Nu va fi program de staţionare, aşa că şi noi vom lucra“, a spus aceasta.

AVANTAJ

Elena Vintilescu speră în crearea CE Oltenia, mai ales pentru activitatea comercială, spune aceasta, pentru că nu ar trebui să fie licitaţii, când trebuie scăzut mult tariful pentru a obţine lucrări.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: