Primele rezultatele ale anchetei de la „Pompiliu Marcea”

Direcția de Sănătate Publică Gorj a fost în control, la finele săptămânii trecute, la Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea”, din Târgu Jiu, cât și la buticurile din jurul unității școlare. Patru copii au acuzat joi stări de vomă, iar un elev a fost transportat la spital, existând suspiciunea că de vină ar fi un posibil consum de alimente cu probleme. Controlul s-a lăsat cu amenzi.

 Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au verificat atât cornul și laptele oferite elevilor prin programul guvernamental, cât și produsele puse la vânzare de magazinele din preajma unității de învățământ. Potrivit DSP Gorj, este exclus ca elevilor să li se fi făcut rău din cauza consumului de lapte oferit de stat. „Am avut două persoane plecate în teren, care au verificat ce s-a întâmplat acolo, la școală. Copilul care a fost internat a și fost externat în aceeași zi. S-a constatat că nu au consumat numai cornul și laptele, că ar mai fi consumat și altceva. S-a dat și o amendă pentru condiții necorespunzătoare de depozitare”, a spus Marius Boeriu, șeful DSP Gorj.

Întrebat cui i-a fost aplicată amenda și ce valoare a avut, șeful Direcției de Sănătate Publică Gorj a declarat că nu are răspunsul la aceste întrebări, pentru că vinerea este zi scurtă la bugetari, iar subordonații săi și-au încheiat programul de lucru.

Vizualizări: 603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: