Primii comercianţi de brazi au apărut pe Digul Jiului

Primii comercianți de brazi au apărut pe Digul Jiului, chiar dacă mai sunt două săptămâni până la Crăciun. Dacă cei nou-veniți consideră că târgujienii nu sunt interesați și nu prea au bani, cei care vin în târgul de brazi de pe Digul Jiului spun că au început să vândă și tot timpul au avut cerere în această zonă. Ieri ajunseseră la Târgu Jiu comercianți din Târgu Jiu și Munții Apuseni, iar prețul brazilor variază între 20 lei și 200 lei.

Gorjenii care vor să își cumpere un brad pentru sărbătorile de iarnă trebuie să știe că pe Digul Jiului au apărut deja primii comercianți, ce își vând marfa la prețuri acceptabile. ”Sunt din Munții Apuseni și am adus pentru târgujieni peste 100 de brazi. Prețurile variază între 20 și 150 lei, în funcție de înălțime. Cel mai înalt brad ajunge la patru metri. Vin pentru prima dată la Târgu Jiu și nu prea merge vânzarea. Nu sunt oameni interesați și nici nu prea sunt bani. Sper ca până la Crăciun să vând toți brazii”, spune Constantin. Deși unii sunt sceptici, alți comercianți ce vin la Târgu Jiu de ani buni spun că vânzarea merge bine. ”Comercializăm numai brad alb, fără molid. Eu vin de zece ani în Târgu Jiu pentru că se vinde foarte bine. Avem brazi la 50 lei, dar ajung și la 200 lei, dacă sunt mai înalți și bogați. Am venit de trei zile și am reușit să vând câțiva”, spune Constantin Stan din Alba  Iulia. Pe piață au apărut și producătorii din Târgu Jiu, care vând brazi în ghivece. ”Suntem din Runcu și am venit cu brazi în ghivece. Oamenii au venit, s-au interesat și au spus că revin, pentru că nu pot să plece cu bradul în mână. Prețul unui astfel de brad este 120 lei”, afirmă un producător din comuna Runcu.

AȘTEPTARE

Clienții au apărut și ei, însă studiază încă piața și așteaptă ca în târg să apară mai mulți comercianți pentru a avea de unde să aleagă. ”Este încă devreme să cumpăr un brad. Am venit doar să mă orientez, dar prețurile nu sunt elocvente. Săptămâna viitoare, când o să vină mai mulți comercianți cred că o să revin”, spune un târgujian.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: