Primii gorjeni din zonele poluate care au cerut pensionarea mai devreme

Zeci de gorjeni au depus cereri pentru a se pensiona mai devreme cu doi ani față de vârsta standard. Este vorba despre persoanele care locuiesc în localități unde au fost desfășurate activități miniere, a căror sănătate a fost afectată  de acest lucru.

Legea a fost promulgată la începutul lunii octombrie 2020 și prevede extinderea categoriei persoanelor care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, dacă au locuit minim 30 de ani în zonele afectate de poluare. De această lege beneficiază și cei care locuiesc pe o rază de 8 km în jurul comunelor afectate.

Șefa Casei de Pensii Gorj, Dana Negoiță, spune că au fost primite cereri peste cadrul legal. ”La nivelul lunii octombrie 2020, avem un număr de 184 de cereri anticipate. Din acest număr, estimez că aproximativ 40-50 sunt conform legii intrate în vigoare la începutul lunii octombrie”, a spus directorul Casei de Pensii Gorj, Dana Negoiță.

Din Gorj, pot beneficia de pensionare anticipată cei care au locuit peste 30 de ani în Bustuchin, Prigoria, Roșia de Amaradia, Balteni, Câlnic, Ionești, Motru, Rovinari, Fărcășești, Urdari, Turceni, Plopșoru, Brănești, Mătăsari, Negomir, Dragotești.

Vizualizări: 7,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: