Comuna din Gorj care nu a reușit să asfalteze nimic

Deși pare greu de crezut, în Gorj este o localitate unde nu este asfaltat nici măcar un kilometru de drum sătesc sau comunal. Vorbim de comuna Alimpești, acolo unde localnicii au văzut asfalt doar pe drumul județean care traversează localitatea. Pentru actualul primar, reabilitarea drumurilor este urgența numărul 1 și speră să găsească repede surse de finanțare.

La un calcul simplu, în comuna Alimpești sunt 20 de kilometri de drumuri sătești și comunale. Acestea au fost pietruite în urmă cu 2 decenii, după spusele actualului primar, iar de atunci s-au făcut mici reparații acolo unde drumurile puneau probleme.

”Urgența numărul unu în comuna Alimpești sunt drumurile. Noi avem 20 de kilometri de drumuri sătești și comunale și nu s-a asfaltat nimic până acum. Nu s-a turnat nici un kilometru de asfalt. Starea lor este una precară. Sunt drumuri de piatră și normal că, odată cu trecerea anilor, s-au făcut gropi, au fost plombate tot cu piatră, iar la ploi puternice piatra era luată de apă”, a precizat primarul din Alimpești, Victor Drăgulescu.

Singura soluții pentru asfaltarea acestor drumuri ar fi fondurile europene sau guvernamentale. ”De asfaltat de la bugetul loca nici nu poate fi vorba. O să caut un consultat bun și de la anul ne apucăm să scriem proiecte pentru asfaltarea drumurilor. Anul acesta nu mai avem timp”, a mai spus primarul din Alimpești.

Vizualizări: 2,417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: