Primii turiști pe Transalpina

S-a deschis Transalpina și primii turiști nu s-au lăsat deloc așteptați. Șoseaua s-a umplut rapid de mașini, motociclete și biciclete, mai ales că oamenii au vrut să profite de ziua liberă. "Drumul Regelui", așa cum mai este cunoscută Transalpina, s-a redeschis cu o serie de restricții pentru șoferi.

De la ora 8, primii turiști au urcat pe Transalpina. "Noi suntem din Botoșani. Am venit aici la niște prieteni, am venit și duminică în recunoaștere, era închis. Am aflat când se deschide și am revenit. Vrem să traversăm până în Obârșia Lotrului", a spus un șofer. "Este un traseu spectaculos. Nu este prima dată când vin, dar am vrut să fiu printre primii, să nu fie aglomerat. Traseul nu este unul ușor, e un drum montan. Trebuie să avem grijă să nu ne fure peisajul", ne-a spus un alt șofer.

Un rovinărean a fost primul pe traseu. Și nu cu mașina, ci cu bicicleta. "Am mai făcut traseul acesta de vreo patru ori anul trecut. Am plecat și acum la 4 de dimineață, din Rovinari. Vreau să traversez tot până în Vâlcea, apoi Petroșani și apoi acasă. Am 60 de ani și îmi place sportul, îmi plac drumețiile și îmi place să merg cu bicicleta pe munte", ne-a spus bărbatul.

Drumarii le-au reamintit șoferilor că șoseaua a fost redeschisă, dar cu o serie de restricții. "Este restricționată viteza pentru siguranța participanților la trafic, până la cel mult 30 de kilometri/oră. De asemenea, drumul este deschis doar pe timpul zilei, între orele 7 și 21, iar mașinile de peste 3,5 tone nu au voie pe acest traseu. Misiunea de deszăpezire nu a fost ușoară. Au fost nămeți și de șase, șapte metri", a spus Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Galerie foto



Vizualizări: 1,352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: