Primul bloc ANL din Novaci. Cine va primi o locuinţă!

Agenţia Naţională a Locuinţei (ANL) va construi în oraşul de sub munte un bloc de locuinţe de serviciu. Va fi primul imobil de acest gen din oraşul Novaci, iar apartamentele şi garsonierele vor fi repartizate în special medicilor şi cadrelor didactice din localitate. Lucrările ar urma să înceapă chiar din acest an.

Blocul tip ANL va fi construit pe strada Eroilor, nr. 3B, în apropierea Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci. Conform autorităţilor locale, se vor înfiinţa 20 de unităţi locative. Blocul va fi compus din 10 apartamente cu 2 camere, cinci apartamente cu 3 camere şi cinci garsoniere. Primăria Novaci pune la dispoziţia ANL terenul pe care va fi realizat imobilul, dar va asigura şi utilităţile până la intrarea în bloc. „Deja suntem la ultimele clarificări cu ANL pentru construcţia unui bloc de locuinţe de serviciu. Este primul bloc de acest gen şi lucrările vor începe în cursul acestui an. Avem amplasamentul, predat către ANL, şi lucrurile se vor mişca destul de repede în aşa fel încât să stabilizăm, nu numai medici, pentru că mai sunt şi cadre didactice, mai sunt şi alte persoane care îşi desfăşoară activitatea în Novaci şi nu au o locuinţă”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul oraşului Novaci.

Unităţile locative vor fi acordate specialiştilor din oraşul Novaci, pentru a rămâne în zonă. „La spital, noi avem foarte mulţi medici care nu sunt din localitate. Vin, se aşează la treabă. Şi, într-adevăr, prin Consiliul Local, le asigurăm o locuinţă. O închiriere în zonă, dar nu tot timpul a fost cea mai bună soluţie pentru unii dintre ei”, a explicat primarul Leuştean.

Locuinţele de serviciu ar putea fi date chiar de anul viitor.

Vizualizări: 2,951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: