Primul centru de permanenţă de pe Valea Amaradiei, înfiinţat la Căpreni

Autorităţile locale din Căpreni au aprobat în ultima şedinţă de Consiliu Local înfiinţarea unui centru de permanenţă în localitate. Centrul de permanenţă va funcţiona în clădirea Centrului de Sănătate din Căpreni însă ca două entităţi diferite, cu intrări separate.

Deocamdată, autorităţile locale pregătesc clădirea pe care le-o vor pune la dispoziţie medicilor timp de cinci ani, conform hotărârii de consiliu local. Primarul Emil Cătănoiu se declară mulţumit de înfiinţarea acestui centru de permanenţă cu atât mai mult cu cât acum va exista tură continuă de medici. ”Noi am aprobat darea în folosinţă cu titlu gratuit a unui spaţiu de 40,8 metri pătraţi pe o perioadă de cinci ani, spaţiu în care va funcţiona centrul de permanenţă. Un  astfel de centru a mai funcţionat în comuna noastră însă a fost desfiinţat în urmă cu patru ani. Pe noi ne bucură înfiinţarea acestei unităţi medicale pentru că felul acesta vom avea acoperire 24 din 24 de ore. Pe de altă parte, pe toată Valea Amaradiei nu există nici un centru de permanenţă”, a spus primarul comunei Căpreni, Emil Cătănoiu.

Centrul de sănătate de la Căpreni va funcţiona cu cinci medici de familie, ale căror servicii vor fi decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj. Nu mai puţin de cinci comune vor fi arondate centrului de permanenţă de la Căpreni, respectiv Hurezani, Stejari, Stoina, Dănciuleşti şi Cruşeţ.

Funcţionând în aceeaşi clădire, medicii de la centrul de permanenţă pot decide internarea pacienţilor pentru investigaţii suplimentare în centrul de sănătate al comunei Căpreni, spun autorităţile locale.

Vizualizări: 441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: