Primul pas spre rezilierea contractului constructorilor din Defileul Jiului

Veşti neplăcute pentru firma de consultanţă care se ocupă de lucrările de modernizare a DN 66 prin Defileul Jiului, între Bumbeşti Jiu şi Petroşani. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a notificat ieri firma respectivă că îi suspendă plăţile de azi încolo ca urmare a ritmului lent în care se lucrează pe sectorul de drum amintit.

Asta înseamnă că CNADNR ia tot mai în serios posibilitatea de a rezilia contractul cu cei de la Hyder Consulting LTD, o companie din Londra cu mii de angajaţi care doar în România pare să nu reușească să ducă proiectele la bun sfârşit la termenele stabilite în contracte.

Decizia de suspendare a plăţilor vine după ce directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a fost săptămâna trecută pe șantierul respectiv într-o vizită neanunţată. Acesta a descoperit aici cam un muncitor la un kilometru de șosea, fiind tot mai evident că şansele ca lucrarea să fie dată în funcțiune anul acesta se diminuează cu fiecare săptămână care trece. Modernizarea DN 66 pe porțiunea amintită trebuie să fie gata anul trecut, dar lucrările au întârziat, așa cum s-a întâmplat şi pe tronsonul dintre Bumbești Jiu și Rovinari, unde consultant este aceeaşi companie.

Nici prefectul de Gorj Alin Văcaru nu este deloc optimist în ceea ce priveşte finalizarea DN 66. „Se pare că drumul nu va fi terminat anul acesta. Ar exista posibilitatea de a-l termina anul acesta dacă s-ar mobiliza, însă dacă merg în ritmul acesta cu siguranţă nu se vor termina. Trebuie să se vadă efectiv că există utilaje”, a declarat Alin Văcaru.

Anul trecut Neaga a fost, de asemenea, într-o vizită neanunțată pe Defileu, concluzia sa fiind că a descoperit acolo un șantier al „Adormirii Maicii Domnului”, muncitorii puțini la număr stând la umbră în loc să muncească. De la vizita respectivă au trecut luni bune, inclusiv o iarnă, dar întârzierile la finalizarea lucrărilor sunt la fel de mari, traversarea Defileului fiind o corvoadă pentru oricine are drum pe aici. Șoferii sunt chinuiți de câțiva ani cu semafoare și cozi, dar și cu utilaje ale muncitorilor, asta în condițiile în care inclusiv premierul Victor Ponta era asigurat într-o vizită făcută la Târgu Jiu de fostul ministru al transporturilor, Dan Șova, că lucrările vor fi gata la timp, deși la cum stau lucrurile situația nu va fi prea mult schimbată nici măcar în preajma alegerilor de anul viitor.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: