Salariat CEO: Am rămas stupefiat când m-am văzut pe lista disponibilizaţilor

Dan Stegărescu, economist la Termocentrala Turceni, spune că va da în judecată compania dacă va fi trimis acasă de la 1 iunie, acesta regăsindu-se pe lista cu cei aproape 2000 de disponibilizaţi. Stegărescu spune că nu întruneşte condiţiile de prepensionare şi nici nu are abateri disciplinare, astfel că a depus o contestaţie la societate, atât în nume personal, dar şi din partea sindicatului pe care îl conduce în calitate de vicepreşedinte. Acesta crede că administraţia se răzbună acum pentru faptul că a luat parte la greva japoneză declanşată în luna octombrie a anului trecut de mai mulţi angajaţi de la termocentrală, personal TESA în curs de plasare, care urma să fie transferat în producţie.

Stegărescu spune că se află pe lista cu personalul ce va fi disponibilizat de CE Oltenia începând cu luna iunie. Acesta crede că nu există niciun motiv pentru care să fie concediat, mai ales că nu întruneşte criteriile stabilite de administraţie şi sindicate, adică plecarea voluntară sau întrunirea condiţiei de prepensionare. Acesta consideră că este vorba de un abuz al administraţiei. „Lista am primit-o de la administraţie, ne-au transmis-o la sindicate. Şi atunci ne-am regăsit pe listă. Nu spunea criteriile pentru fiecare în parte. Noi ştiind că în programul de restructurare după negocierea cu administraţia rămăseseră cele două criterii, pur şi simplu am rămas stupefiaţi. Că am făcut grevă japoneză, că de fiecare dată am luat atitudine când am considerat că sunt nişte decizii care ne afectează şi din punctul nostru de vedere le-am considerat ilegale, şi consider şi acum că au fost ilegale, cred că ăsta a fost singurul motiv. Este un abuz. Am făcut o contestaţie din partea Sindicatului Liber al Salariaţilor din CE Oltenia, către conducere. Aşteptăm răspuns la acele solicitări” , a declarat Dan Stegărescu. 

Sindicaliştii lui Gârjoabă, pe liste

Dumitru Pârvulescu, vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), consideră că în acest caz este vorba de un abuz din partea administraţiei. “Ce se întâmplă acolo, la domnul Stegărescu şi la alţii de la sindicatul domnului Gârjoabă, e o chestie de abuz. Pentru că dumnealor nu sunt în prepensionare. Noi, când am discutat, am discutat doar de două aspecte. Aspectul legat de prepensionare şi aspectul legat de voluntariat, iar colegii de la sindicatul domnului Gârjoabă au fost puşi abuziv pe liste. Dânşii au şi funcţii de conducere. Nu se regăsesc în chestia de prepensionare”, a declarat sindicalistul Dumitru Pârvulescu. 

Stegărescu: Voi ataca în instanţă decizia administraţiei

Dan Stegărescu a mai spus că va ataca în instanţă decizia de concediere. ”Bineînţeles că în momentul în care am o decizie de concediere mă voi adresa instanţei. Eu încă sper că am adus argumente suficiente, legale, bazate pe articole din lege, şi cred, şi încă mai am speranţa, că vor gândi şi vor analiza corect şi vor pune lucrurile în acord cu legea. De fapt, noi asta ne dorim. Ieşirea de pe listă a tuturor celor care nu se încadrează în criteriu”, a mai spus economistul CE Oltenia.

Stegărescu a solicitat în scris Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj să verifice dacă criteriile stabilite de administraţie cu sindicatele au fost aplicate corect în cazul său.

Vizualizări: 297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: