Prins cu droguri în roata de rezervă a mașinii

Un bărbat de 34 de ani, din județul Gorj, a fost arestat și condamnat în Suedia pentru trafic de droguri.

Gheorghe Drăgotoiu își ispășește pedeapsa într-un penitenciar din Elveția. La începutul anului trecut, el a primit o sentință definitivă de 6 ani și 6 luni închisoare pentru „contrabandă cu narcotice”. Tânărul a fost prins în vamă cu heroină și cocaină, droguri ascunse în roata de rezervă a mașinii sale.

„În fapt, s-a reținut că la data de 09.12.2017, cetățeanul român D.G. împreună cu numitul A.A. au încercat să treacă prin punctul de frontieră de la Lemacken, iar cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului marca Ford, proprietatea lui D.G., au fost găsite cantitățile de 2.835,7 grame de cocaină și 2.484,3 grame de heroină, disimulate în roata de rezervă a autovehiculului. Faptele descrise au corespondent în legislația română în infracțiunea de trafic internațional de droguri de mare risc”, susțin autoritățile judiciare din Suedia. Acestea au solicitat transferul gorjeanului într-un penitenciar din România, în vederea executării pedepsei.

Conform legislației statului suedez, pedeapsa va fi executată complet la data de 10.12.2024.

Curtea de Apel Craiova a fost de acord cu aducerea bărbatului în țară. „Admite cererea formulată de autorităţile judiciare din Suedia.(...) Dispune transferarea condamnatului Drăgotoiu Gheorghe pentru continuarea executării pedepsei de 6 ani şi 6 luni închisoare într-un penitenciar din România. Deduce din pedeapsă perioada executată de 462 de zile închisoare până la data de 17.09.2019 şi, în continuare, la zi. Dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe. Cu apel”, a decis, pe 21 ianuarie, instanța din Bănie.

Gheorghe Drăgotoiu s-a născut în municipiul Motru, dar locuiește în comuna gorjeană Slivilești.

Vizualizări: 24,924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: