Prinși cu minciuna! CNI confirmă că Primăria Târgu Jiu blochează investiția la Casa de Cultură

Compania Națională de Investiții (CNI) așteaptă ca Primăria Târgu Jiu să trimită documentația actualizată pentru demararea licitației de modernizare și reabilitare a Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu. Primarul Marcel Romanescu declara presei în urmă cu câteva zile că mingea este la CNI, care trebuie să demareze licitația, însă în realitate Primăria Târgu Jiu nu a trimis documentația actualizată pentru a putea începe procedura. Între timp, casa de cultură pică.


Într-un articol din presa locală din 24 iulie, primarul Marcel Romanescu declara că a predat amplasamentul și că în perioada următoare Compania Națională de Investiții trebuie să facă licitație. De fapt, sugera primarul, la CNI este problema, când era chiar în ograda sa. 

 ”CNI, în perioada imediat următoare, trebuie declanșeze procedură de licitație pentru execuție și ulterior tot CNI trebuie să dea ordinul de începere a lucrării. Lucrarea nu se derulează pe o perioadă foarte lungă de timp, 12 luni, în condițiile în care societatea care va câștiga licitația își respectă acele termene prevăzute în contract”, declara acesta.


Pandurul a cerut informații CNI cu privire la stadiul demarării licitației și explicații cu privire la întârzierea procesului, pe baza declarațiilor primarului. În realitate, primăria nu și-a făcut treaba și de aceea investiția este blocată.

Prima licitație a fost anulată pentru că suma care rezulta din documentația făcută de primărie era de 14 milioane, prea mică pentru a acoperi toate lucrările. Ulterior, s-a ajuns la 42 de milioane de lei. CNI confirmă că blocajul este generat de lipsa unor documente pe care primăria nu le-a mai transmis. ”Cu privire la obiectivul de investiții -Reabilitare și modernizare Casa de cultură, municipiul Târgu Jiu, județul Gorj- vă comunicăm faptul că, după parcurgerea etapelor procedurale necesare finanțării obiectivului menționat, CNI SA a demarat procedura de achiziție publică în vederea contractării serviciilor de proiectare și execuție. Ca urmare, societatea declarată câștigătoare a procedurii de achiziție publică a demarat lucrările de elaborare a proiectului tehnic în baza documentației DALI întocmite de către beneficiari UAT Târgu Jiu. Menționăm că pe parcursul lucrărilor au fost constatate neconformități la faza documentației de avizare a lucrărilor de intervenție DALI, fapt ce a dus la încetarea contractului între CNI și societate a declarată câștigătoare. Astfel, în prezent, este necesară actualizarea de către UAT Târgu-Jiu a documentației la faza DALI din punct de vedere tehnic și economic și transmitere a acestuia la CNI SA”.

Practic, atâta vreme cât primăria nu trimite studiul actualizat nu va demara nicio procedură, iar Casa de Cultură va continua să se degradeze

”Ulterior acestei etape, CNI va prezenta documentația spre avizare în cadrul consiliului Tehnico-Economic în vederea emiterii unui nou ordin de ministru de realizare a indicatorilor tehnici tehnico-economici și demararea unei noi proceduri de achiziție publică. Menționăm faptul că demararea unei noi proceduri de achiziție publică este condiționată de etapele menționate anterior, iar valoarea in totală a investiției va putea fi cunoscută numai după reaprobarea indicatorilor tehnico-economici”, a transmis insitutția într-un răspuns la o cerere inițiată de Pandurul.

Galerie foto


Vizualizări: 4,437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: