Prinşi la furat de lemne

În plină anchetă a celor de la DNA vizavi de referendum, doi localnici din Bâlteni au reuşit să se aleagă cu amenzi usturătoare, dar nu pentru că ar fi votat ilegal pe 29 iulie, ci pentru că poliţiştii i-au prins acum la furat de lemne. Doi tineri, de 19 şi, respectiv, 25 de ani, conduceau câte o autoutilitară în momentul în care au fost traşi pe dreapta şi luaţi la întrebări despre lemnele pe care le transportau cu maşinile, fiind evident că nu aveau acte pentru ele.

„Pe parcursul controlului, poliţiştii au constatat că cele două persoane transportau cantitatea de 11,80 mc de material lemnos, fără a deţine documente legale. Poliţiştii i-au sancţionat pe cei doi conducători auto pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice,  cu amenzi în cuantum de 6.000 de lei. De asemenea, ca măsuri complementare, cantitatea de material lemnos transportată ilegal, a fost indisponibilizată în vederea confiscării şi lăsată în custodia Ocolului Silvic Turceni”, a menţionat subcomisarul Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Cei doi şoferi s-au dus apoi acasă fără lemne, aşa cum i s-a întâmplat şi unui bărbat din Plopşoru, pe care poliţiştii, tot din Turceni, l-au depistat în timp ce se urcase pe un vagon de cărbuni şi arunca pe pământ bulgări pe care ulterior urma să-i ia acasă. Acesta nu a primit amendă, ci s-a ales direct cu un dosar penal.

Cu un dosar de furt calificat s-au ales şi doi tineri din Rovinari, pe care oamenii legii i-au depistat în timp ce ardeau pe un câmp rotorul de la un motor electric, fiind evident faptul că, astfel, căutau să facă rost de „fier vechi”.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: