Prioritate pentru primărie, copiii de la CSM Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu își propune să susțină, cu prioritate, grupele de copii ale CSM Târgu Jiu. Clubul primăriei ar avea acum legitimaţi 250 de copii, dar se doreşte ca în trei ani să se ajungă la 1000 de copii care să practice sportul în echipamentul CSM Târgu Jiu.

CSM Târgu Jiu a aflat recent că va avea un buget dublu faţă de anul trecut, dar acesta nu va fi direcţionat cu prioritate către performanţă ci mai ales către grupele de copii ale clubului, după cum a precizat primarul Marcel Romanescu. „O mare parte din această sumă trebuie să se ducă spre grupele de copii şi juniori din cadrul CSM, indiferent de sportul pe care îl practică. Asta îmi doresc,  acesta a fost motivul pentru care am înfiinţat CSM şi vreau să le asigur toate condiţiile ca să poată desfăşura activitate sportivă fără ca să mai fie finanţaţti de către propriile familii. Până la urmă cetăţernii Municipiului Târgu Jiu plătesc taxe şi impozite către autoritatea publică locală iar noi trebuie să întoarcem aceste taxe şi impozite şi în interesul copiilor din acest municipiu, al celor care doresc să facă mişcare sportivă”, a spus primarul care susţine că prioritatea sa pe parte sportivă vor fi copiii din Târgu Jiu, cu toate că unora dintre aceştia primăria le cere deja taxe pentru a folosi bazele sportive,  chiar dacă și ei sunt din Târgu Jiu şi chiar şi părinţii lor plătesc taxe.

Exemple recente sunt copiii de la Pandurii sau ACS Viitorul, care joacă fotbal pe baza sportivă de la Târgu Jiu și sunt obligaţi de primărie să plătească, cu toate că primăria nu investeşte nimic în terenul sintetic care a fost amenajat de Pandurii. ”Una dintre prioritățile mele pentru viitor va fi CSM-ul şi copii din Municipiul Târgu Jiu. Ca proiect, şi pe baza investiţiilor pe care le-am făcut în bazele sportive de la unităţile de învăţământ, şi pe baza a ceea ce realizăm de acum încolo, discutăm de peste 1000 de copii. Acum avem peste 250 de copii care activează în cadrul CSM însă, până la finalul anului 2024, ne dorim 1000 de copii angrenaţi în fenomenul sportiv şi acesta a fost şi obiectivul nostru principal. În primul rând să creştem generaţiile din Târgu Jiu, să facă mişcare de fapt, să iese din casă şi să încerce să fie angrenaţi într-un astfel de club”, a mai spus edilul care a numărat probabil doar copii de la CSM, nu şi pe cei ai altor cluburi cu care CSM are colaborări.Un lucru bun este faptul că. măcar aceşti copii de la cluburile cu care CSM are parteneriate, nu plătesc pentru a folosi Sala Sporturilor sau alte săli și terenuri aflate în administrarea primăriei.

Vizualizări: 257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: