Priorităţile autorităţilor din Văgiuleşti pentru 2016

Administraţia locală din Văgiuleşti şi-a stabilit priorităţile pentru anul în curs. Cea mai importantă problemă pe care vor să o soluţioneze în acest an este cea legată de remedierea alunecărilor de teren ce s-au produs în urmă cu un an de-a lungul a două drumuri din comună. O altă prioritate a aleşilor locali este alimentarea cu apă a satelor comunei.

În urmă cu circa un an, două drumuri din Văgiuleşti au fost afectate de alunecările de teren, lucru ce a creat numeroase neplăceri cetăţenilor din satele pe care le tranzitează. Autorităţile locale au făcut toate demersurile cu putinţă pentru a obţine finanţare extrabugetară pentru consolidarea acestor tronsoane de drum, însă sprijinul financiar de la Guvern a întârziat să apară. În aceste condiţii, autorităţile locale au făcut demersuri pentru demararea lucrărilor de reparaţii pe cont propriu, din fonduri de la bugetul local. Administraţia locală spune că nul acesta refacerea celor două drumuri este prioritară. "Aşteptăm să facem bugetul, încă nu ne-au venit cifrele. Prioritare o să fie alunecările de teren existente în localitate, la Valea Motrului, respectiv Murgileşti. Au fost speranţe până acum, aşteptam să ne fie repartizate sume de la Guvern, dar până la urmă lucrurile au rămas la fel. O să folosim banii necesari din bugetul propriu. Vrem să realizăm câteva podeţe pe drumurile comunale. Tot timpul cerinţe sunt mai multe dar vom încerca să ne încadrăm în sumele pe care le avem", a declarat Petre Plăviţu, viceprimarul comunei Văgiuleşti.
Autorităţile locale din Văgiuleşti anunţă că şi în 2016 vor fi efectuate lucrări la reţeaua de alimentare cu apă a comunei. "Trebuie să terminăm alimentarea cu apă în satele Murgileşti şi Covrigi, investiţii pe fonduri guvernamentale. Sunt aproape de finalizare. La Văgiuleşti o să începem şi branşările la populaţie. Deja am început să branşăm câteva gospodării. În funcţie de cum va fi vremea vom continua cu restul cererilor, care sunt destule", a mai spus viceprimarul comunei Văgiuleşti.

Vizualizări: 583

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: