Problema carierei Bustuchin, expusă președintelui Băsescu

Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia, este dezamăgit de modul în care se mișcă lucrurile cu redeschiderea perimetrului Bustuchin. Acesta spune că în august se termină rezervele de cărbune din actualul perimetru lucru ce ar duce la disponibilizarea a 450 de angajați ai CE Craiova. Pentru a evita acest lucru, primarul spune că va merge în audiență la președintele Traian Băsescu pentru că, spune el, cineva din fruntea județului dar și din minerit încearcă împiedicarea acestei redeschideri.

Primarul din Roșia de Amaradia vrea să ajungă la ușa președintelui Traian Băsescu pentru că, deși a obținut prin hotărâre de guvern în 2011 redeschiderea perimetrului Bustuchin, lucrurile se mișcă foarte încet. Graba este cu atât mai mare cu cât actualele rezerve ajung cel târziu până în luna august după care angajații ar trebui să fie trimiși acasă. Primarul Cotojman vrea să evite acest lucru. ”Avem toate aprobările necesare să fie deschis acest perimetru ca oamenii să poată avea continuitate în muncă. E vorba de 450 de angajați. Intenționez să merg în audiență la domnul președinte să forțez un pic lucrurile că august bate la ușă. Nu înțeleg această delăsare în condițiile în care am fost prima primărie care a obținut prin hotărâre de guvern redeschiderea unui perimetru minier”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Amenințări

Situația devine cu atât mai tensionată cu cât primarul din Roșia de Amaradia crede cu tărie că cineva îi pune bețe-n roate. Nu vrea însă să dezvăluie prea multe declarând că dacă nici audiența la președinte nu va pune lucrurile în mișcare, va face publice numele celor care se opun acestui demers. ”Știu persoane din minerit care s-au opus și în fața ministrului să se redeschidă acest perimetru. O să am o discuție și cu domnul Burlan (n.r. Daniel Burlan, directorul SNLO) și cu domnul Bălășoiu (n.r. Constantin Bălăşoiu, directorul CE Craiova) și dacă nu mă ajută o să ajung la ușa președintelui. Dacă nici aici nu găsesc rezolvare, voi spune care sunt acele persoane din vârful județului și din minerit care au alte interese și vor să schimbe traiectoria”, a declarat Liviu Cotojman.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: