Problema CEO, discutată de ministru la Bruxelles. Mesaj!

Ministrul demis al Economiei, Energiei şi Mediului e Afaceri, Virgil Popescu, s-a întâlnit luni, la Bruxelles, cu comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, pentru discuţii pe tema ajutoarelor de stat acordate Complexului Energetic Oltenia, Complexului Energetic Hunedoara şi Companiei Naţionale a Uraniului.

"Vizita de la Bruxelles de astăzi este foarte importantă. De dimineaţă am avut o întâlnire cu doamna Vestager Margrethe - Vicepreşedinte Executiv şi Comisar de concurenţa. Am cerut sprijin şi suport pentru Compania Naţională a Uraniului, pentru CEH şi CEO. Perspectivele pentru viitor sunt foarte bune şi vreau să le mulţumesc partenerilor europeni pentru suportul acordat şi pentru susţinerea viitoare", a scris Popescu pe Facebook.

Potrivit acestuia, pe agenda discuţiilor au fost abordat teme cu privire la fondul pentru tranziţia justă şi respectarea regulilor de concurenţă, precum şi găsirea unor soluţii comune pentru asigurarea securităţii aprovizionării cu energie, asigurând totodată tranziţia către o economie ecologică.

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de marţi, Ordonanţa de Urgenţă prin care Complexul Energetic Oltenia primeşte 1,2 miliarde de lei pentru achiziţionarea certificatelor de dioxid de carbon aferente anului 2019, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei.

Dacă nu dă banii înapoi în câteva luni, compania este obligată să se restructureze. Conform angajamentelor asumate, CEO va trebui să aibă în vedere următoarele investiţii majore: construcţia a trei parcuri fotovoltaice cu o putere instalată totală de circa 300 MW pe depozitele de zgură şi cenuşă închise aferente termocentralelor Rovinari, Turceni şi Işalniţa; construcţia unui bloc nou în cogenerare de 200 MW pe gaz natural la SE Craiova, construcţia unui bloc de 400 MW pe gaz natural la SE Turceni, precum şi construcţia a 2 blocuri de 400 MW pe gaz natural la SE Işalniţa, în paralel cu eficientizarea activităţilor de exploatare şi producere.

Vizualizări: 3,061

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: