Ministrul demis al Energiei: Fără ajutor de salvare, CEO se închide. Luni merg la Bruxelles

Complexul Energetic Oltenia riscă să se închidă dacă nu primește ajutorul de salvare. O recunoaște chiar ministrul demis al Economiei și Energiei, Virgil Popescu. „Dacă Guvernul nu dădea marți ordonanță de urgență cu ajutorul de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia și Tarom, erau 99% șanse ca aceste companii să se închidă”, a spus Virgil Popescu, joi seara, la Digi24.

Totodată, acesta a anunțat că va merge luni, 11 februarie, la Bruxelles, pentru a discuta cu comisarii europeni despre ajutoarele de salvare acordate. „Luni sunt la Bruxelles, am întâlnire cu trei comisari europeni, pe energie, piață internă și competitivitate, și niciunul dintre cei trei comisari nu a contramandat întâlnirea pe motiv că avem o criză politică în România. (…) Eu, Ministerul Economiei, am avut două ordonanțe de urgență. Una a fost cu ajutorul de stat pentru Complexul Energetic Oltenia, care a fost simultan cu ajutorul de stat pentru Tarom. Dacă nu le dădeam acum, și guvernul era căzut, ce făceam cu acei oameni, 13.000 de oameni la CEO și câteva mii la Tarom, ce făceam cu ei, că nu mai puteam… era ajutor de salvare pentru aceste două companii pentru care și merg la Comisia Europeană”, a spus Virgil Popescu.

România a pre-notificat Comisia Europeană în legătură cu ajutorul de stat pentru CE Oltenia. S-a creat însă o controversă în legătură cu OUG-urile date marți de Guvernul Orban. Încă nu se știe dacă acestea intră sau nu în vigoare, ordonanța de care depinde soarta CE Oltenia nefiind încă publicată în Monitorul Oficial.

Secretarul general al guvernului, Antonel Tănase, a explicat vineri că toate ordonanțele de urgență adoptate în ședința din 4 februarie au fost trimise la Consiliul Legislativ în aceeași zi și în 5 februarie, înainte de publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii Parlamentului de adoptare a moțiunii de cenzură. „Până acum, am primit de la Consiliul Legislativ avizele pentru trei ordonanțe de urgență, dintre care una a fost publicată în Monitorul Oficial, iar celelalte două vor pleca astăzi spre Monitor. Restul vor fi trimise pe măsură ce primim avizele”, a declarat Antonel Tănase, pentru G4Media.ro.

Vizualizări: 7,182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: