Probleme cu transportul elevilor la școală. Timp de așteptare a autobuzului foarte mare

Arhitectul Alexandru Hortopan (USR) trage un semnal de alarmă cu privire la asigurarea transportului elevilor și a cetățenilor care  locuiesc în noul cartier Narciselor din Târgu Jiu. Directorul Transloc, Mihai Paraschiv, a declarat că se caută soluții pentru a rezolva această problemă. 

El spune că un cartier din Târgu Jiu, Narciselor, este izolat. „Un licean pentru a ajunge la Liceul Ecaterina Teodoroiu ori Liceul cu program sportiv are varianta transportului în comun conform programului atașat (6:50 sau 8:20 de dimineață) și unica rută care înseamnă efectiv ocolirea întregului oraș, rezultând un timp de așteptare în autobuz cuprins intre 1h si 1h si 30 de minute. 

Dacă vrea să ajungă la Liceul Economic nu are decât să meargă la pas.

Cartierul este efectiv izolat. Accesul se poate face pe o strada care nu respecta regimul tehnic pentru importanta acesteia, sau pe rute neamenajate (fie peste terenuri private, fie pe drumuri create natural nereglementate). Părinți devin obligați să-și ducă copiii la școală!

 Cum va fi atractiv si cum va funcționa un cartier care deja are probleme majore în faza incipientă?

Trebuie găsite soluții urgente, cum ar fi cel puțin o ruta nouă pentru mijloacele de transport în comun si cel puțin doua rute noi de acces in zona respectivă!

Este urgentă introducerea unor curse mai dese și corelarea acestora cu orarul școlar! (Am elevi care au fost si sunt olimpici pe țara care nu ajung la timp la ore din cauza aceasta! De ani de zile!)

Cu ce ne va ajuta afișajul ultra inteligent pe care cheltuim sume considerabile? Să vedem cum vine un autobuz la peste o oră?!?“, a spus Hortopan.

Mihai Paraschiv, directorul Transloc, spune că se caută soluții pentru a rezolva această problemă: „Avem o problemă în zona respectivă pe care încercăm să o rezolvăm. Rugămintea mea către toți cetățenii este să depună solicitări Consiliului Local Târgu Jiu, care stabilește traseele. În prezent, ne aflăm într-o situație puțin mai dificilă, deoarece peste puțin timp urmează să se treacă la montarea stâlpilor în cadrul programului de modernizare a transportului local, iar troleibuzele nu vor mai putea circula, astfel că va fi nevoie de suplimentarea cu autobuze“.

Vizualizări: 655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: