Inspectorul Mrejeru anunţă vizite în școli. O problemă: încălzirea școlilor

Inspectorul școlar general, Marcela Mrejeru, i-a anunțat pe directorii de școli din județ, în cadrul unei ședințe, că are în plan vizite de lucru la unitățile de învățământ.


„Am trecut prin şcolile dumneavoastră. Eu nu am trecut peste tot, dar o să fac acest lucru. Inspectorii de specialitate vor fi mai mult în teritoriu anul acesta. Nu pentru că vrem să vă verificăm, ci pentru că este un mod corect de a lucra. Este normal să ne facem datoria, ca la finalul anului şcolar rezultatele să fie din ce în ce mai bune”, a spus aceasta.

În contextul întâmplărilor din ultimele săptămâni, Mrejeru îi sfătuieşte pe dascăli să supravegheze cât mai atent elevii şi solicită implicarea consilierilor psiho-pedagogi: „Aş vrea să vă rog insistent să staţi printre copii. Profesorii de serviciu să supravegheze atent elevii. De asemenea, doamnele consilier din şcoli să desfăşoare cât mai multe activităţi şi să ţină legătura cu diriginţii. Am vorbit şi cu cei de la poliţie. În ultima vreme am avut evenimente care mai de care şi aş vrea să vă rog să mă anunaţi pe mine înainte de toate astfel încât să ştim despre existenţa acestor evenimente”.

Inspectorul Şcolar General afirmă că siguranţa elevilor este prioritară şi le sugerează directorilor unităţilor de învăţământ, aflate în mediul rural, să gestioneze cu atenţie problema încălzirii: „Vreau să îi rog pe toţi directorii unităţilor de învăţământ să aibă în vedere siguranţa elevilor. Când vorbesc despre siguranţa elevilor, mă refer şi la încălzire. Dragilor, faceti socotelile. Să nu ne trezim la jumătatea lunii februarie fără lemne. Facem economii, dar nu facem economie la învăţare şi educaţie. Copiilor trebuie să li se asigure condiţiile necesare. Educaţia nu înseamnă numai lecţia, ci şi implicarea dascălilor în afara orelor”.

Galerie foto


Vizualizări: 736

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: