Sute de mii de lei, pe Apa Sâmbetei. Bază sportivă modernă, vandalizată într-o comună din Gorj!

Imagini dezolante în comuna Aninoasa. O bază sportivă modernă realizată pentru copiii din localitate a fost distrusă, în ultimii ani, iar autoritățile sunt cu mâinile legate. N-au avut cum să repare stricăciunile și nici să țină hoții și vandalii sub control. Au făcut sesizări la Poliție, dar, până acum, n-au fost prinși cei care au distrus și au furat tot ce se putea din baza sportivă din satul Groșerea.

Vestiare, teren sintetic cu nocturnă, dușuri, grupuri sanitare, o clădire modernă, ce centrală proprie. De toate acestea ar fi trebuit să se bucure peste 100 de copii din localitatea Aninoasa. Dar n-au apucat să profite prea mult de baza sportivă pentru că aceasta a fost distrusă și arată ca după război.

Toate geamurile și ușile au fost sparte, centrala termică a fost furată. La fel, și cablurile electrice, bateriile de la chiuvetele din băi sau caloriferele. Înăuntru, este un focar de infecție. PET-uri, ambalaje, tot felul de deșeuri zac pe gresie. Până și un cadavru de câine a putrezit într-o baie.

Autoritățile spun că au avut mâinile legate. Primăria Aninoasa a avut conturile blocate din 2016 până de curânt și n-a putut face vreo investiție în comună. Nici măcar bani să reparte ce s-a stricat n-a mai găsit. „Eu am construit-o și alții au dărâmat. Am avut conturile blocate pe secțiunea Dezvoltare din anul 2016. N-am putut să o repar. Am fost și în interior. E jalnic. O să restricționăm accesul tuturor. Baza a fost dată în folosință și școlii. A fost spartă și devalizată. Școala și primăria trebuiau să aibă grijă de această bază care a fost realizată să fie de folos școlii, în primul rând”, a declarat primarul din Aninoasa, Ilie Petroi.

Baza sportivă a costat 700 de mii de lei. „A fost distrusă. Au spart gresia, faianța de pe perete, ușile. Oamenii, nu animalele. Le-aș cataloga ca animale pe cei care au făcut asta. Am făcut plângere la Poliție. Au spart ușile, au rupt gardul și tot au pătruns în interior. Am un proiect care vizează realizarea unui sistem video de monitorizare a întregii localități. E singura variantă. Toată localitatea va fi monitorizată video”, a mai spus primarul Petroi.

Cu alți 200 de mii de lei, primăria vrea să ridice o bază sportivă similară, dar la școala din centrul comunei.

Galerie foto





Vizualizări: 2,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: