Probleme în trafic! Defileul blocat, Bujorăscu o ia iarăşi la vale

Circulaţia prin Defileul Jiului va fi închisă temporar, în următoarele luni, în zilele de marţi şi joi, din cauza unor lucrări de amenajare hidroenergetică a râului Jiu, şoferii fiind nevoiţi de mâine încolo să tragă pe dreapta sau să apeleze la rute ocolitoare dacă au treabă pe la Petroşani. Veşti bune nu vin nici dinspre Bujorăscu, unde o tasare de teren a dus la blocarea unui sens de circulaţie, acesta putând fi doar începutul unei alunecări de teren care să ne reamintească de cele întâmplate acum câţiva ani în aceiaşi zonă.

Conform unui comunicat de presă dat de centrul Infotrafic al Poliţiei Române, restricţiile rutiere din Defileul Jiului vor fi valabile în zilele de marţi şi joi, între orele 10.00 şi 13.00, în perioada 21 aprilie – 21 septembrie, cu excepţia zilei de 13 mai, când şoferii vor putea circula ca în orice altă zi.

Despre erodarea solului vorbim şi pe dealul Bujorăscu, unde şoferii trebuie să fie cu mare băgare de seamă.   Traficul rutier pe drumul naţional 67, între Motru şi Târgu Jiu, este restricţionat de ieri pe un singur sens de mers în zona dealului Bujorăscu, după ce o porţiune de teren s-a tasat, iar o bandă de circulaţie a devenit indisponibilă. Terenul s-a tasat pe o distanţă de 15 metri şi o lăţime de circa un metru, în zonă fiind impuse restricţii de circulaţie pe un singur sens de mers.

Porţiunea afectată de situaţia respectivă face parte dintr-un tronson de drum realizat în urmă cu doi ani, după ce, în 2005 o alunecare masivă de teren a dus la închiderea completă a traficului în zonă. O haldă de steril provenită de la o exploatare minieră s-a surpat atunci şi a distrus mai mult de un kilometru de şosea, legătura între Motru şi Târgu Jiu fiind reluată, provizoriu, în 2006, varianta de drum fiind asfaltată ulterior cu fonduri provenite de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, proprietara minei şi a haldei de steril. Şeful Administraţiei Drumurilor Naţionale din Gorj, Dumitru Leuştean menţionează că actuala tasare a terenului cu circa 10-15 cm s-a produs pe fondul precipitaţiilor din ultima vreme, precum şi a solului instabil existent în zona amintită. Şoferilor le este recomandat să respecte restricţiile şi indicatoarele rutiere pentru a evita eventuale accidente.

Rutele ocolitoare sunt Târgu Jiu – (DN 67) – Rm. Vâlcea – (DN 7) – Brezoi – (DN7) – Sibiu – (DN7) –Simeria – (DN 66) – Haţeg – (DN 66) –Petroşani – (DN)66;  Târgu Jiu – (DN67) – Drobeta Turnu Severin – (DN6) – Orşova – (DN 6) Caransebeş – (DN68) – Haţeg – (DN66) –  Petroşani – (DN66) ; Târgu Jiu – (DN 67) – Filiaşi – (DN6) – Drobeta Turnu Severin – (DN6) – Orşova – (DN 6) – Caransebeş –  (DN68) – Haţeg – (DN 66) – Petroşani  – (DN66).

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: