Probleme la Oncologie după percheziţii. Aproape tot personalul, vizat de anchetă!

Probleme la Secția Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, după percheziţiile care au avut loc marţi, 1 noiembrie. Unul din medicii vizaţi este chiar şefa secţiei, Mariana Găvănescu, care şi-a luat concediu în următoarele 20 de zile, până la lămurirea situaţiei. Deşi acuzaţiile păreau grave, procurorul nu a dispus reţineri după audierile care s-au terminat târziu în noapte. Probleme sunt la spital, pentru că la Oncologie lucrează doar trei medici, fiind probleme cu asigurarea gărzilor, mai ales că nu doar Găvănescu este vizată de anchetă.

Pe secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu mai desfășoară activitate în prezent doar doi medici și o doctoriță rezidentă. Șefa secției, Mariana Găvănescu, a intrat în concediu de odihnă după ce marți a dat explicații procurorilor până târziu în noapte, într-un dosar de înşelăciune, fals intelectual, abuz în serviciu, conflict de interese, fals în declaraţii şi complicitate la uz de fals. Managerul spitalului județean, Tiberiu Tătaru, a precizat că ancheta desfășurată de procurori nu periclitează în niciun fel activitatea secției Oncologie. ”Mai avem un medic primar și un medic aflat în ultimul an de rezidențiat care are drepturi depline, poate face gărzi și poate consulta pacienți. Doamna doctor Găvănescu este începând de miercuri dimineața în concediu de odihnă pentru toată perioada pe care o mai avea de făcut, undeva la 20 de zile. Până acum n-am primit nicio cerere de concediu din partea asistentelor, nu am primit nici de la organele abilitate nicio informare astfel încât nu știu despre ce este vorba”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul spitalului județean.
Întrebat dacă acest scandal afectează în vreun fel încrederea pe care pacienţii o au în activitatea medicală de la Târgu Jiu, Tătaru a precizat că spitalul nu are de suferit. ”Cu siguranță instituția spitalului nu are de suferit, este o instituție serioasă care în ultimii ani a dovedit faptul că se face un act medical profesional. Acum, că mai sunt și mici excepții, suspiciuni de genul acesta, asta nu împiedică activitatea la nivelul spitalului județean”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Marţi dimineaţă au fost organizate 17 percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, la domiciliile mai multor medici şi asistente, la cabinete private, dar şi la un agent de poliţie din Bucureşti.  În fapt, procurorii au descoperit că este vorba despre internări fictive şi eliberări de reţete false, cu un prejudiciu de 400.000 de lei.

Vizualizări: 1,652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: